Hajrá Kerület, első a becsület!

Serdülő és ifi pólósaink is sikeres hétvégét zártak -UP-összefoglaló, képgalériával!

Közeledik a bajnokság vége, minden mérkőzés éppen ezért kiemelten fontos.

Nagyüzem volt a hétvégén a korosztályos vízilabda bajnokságokban, serdülő fiú csapatunk a Budapest Bajnokságban és az Országos Bajnokságban is medencébe ugrott, míg ifistáink a Sportliget ellen arattak magabiztos győzelmet.

A Budapest Bajnokságban induló 2007-es születésű serdülő csapatunk a KSI ellen játszott a hétvégén, amely egyben a bajnoki idény utolsó fordulója is volt. A KSI komolyabb játékerőt képvisel, ám ennek ellenére csapatunk nem játszott alárendelt szerepet, ezt vezetőedzőnk, Császár György is kiemelte. Az országos sorozatban a Sportliget várt a fiúkra serdülő és ifi szinten is és mindkét csapatunk sikerrel vette az akadályt.

Budapesti Serdülő Fiú Bajnokság (2007)

III. kerületi Torna és Vívó Egylet – KSI SE 6 – 17 (1-4, 1-5, 3-3, 1-5)
TVE gólszerzők:
Dugalits Levente 3
Molnár Bertalan          
Tóth Berényi Simon    
Szabó Zétény             

Edzői értékelés: „A bajnokság utolsó fordulóján a KSI-vel küzdöttek meg a serdülők. Az eredmény talán nem mutatja, de tisztességgel helytálltak a fiúk a jóval erősebb ellenféllel szemben. Végül a 12 csapatból a 6. helyezést sikerült megszereznünk. A cél ezzel a sorozattal az volt, hogy a gyerekek minél több mérkőzést játszhassanak éles helyzetben, ezzel segítve a fejlődésüket. Azt gondolom, hogy mindezt elértük, gratulálok a teljesítményez és az elért eredményhez a csapatnak!”

Fiú Országos Serdülő A2 bajnokság

Sportliget Sportegyesület – III. kerületi Torna és Vívó Egylet 9 – 13 (2-5, 1-3, 3-1, 3-4)
TVE gólszerzők:
Szabó Zétény 5
Bárány Botond Attila 3
Tóth Berényi Simon 2
Keczéry Attila László  
Dugalits Levente         
Molnár Bertalan           

Edzői értékelés: „Lassan célegyenesbe érkezik az országos bajnokság is. Az első negyedben megszerzett előnyünket szinte végig magabiztosan meg tudtuk tartani a Sportliget ellen, még a harmadik játékrészben egy kisebb hullámvölgy is belefért ezen a meccsen. A kapuban Tótpál Domonkos is remekelt, amivel nagyban hozzájárult a győzelemhez. A folytatásban a Vác vendégei leszünk és ha meg akarjuk őrizni az első helyünket a csoportban, akkor hozni kell ezt a mérkőzést is” – értékelte csapata teljesítményét Császár György.

Fiú Országos Ifjúsági A2 bajnokság

Sportliget Sportegyesület – III. kerületi Torna és Vívó Egylet 9 – 16 (3-4, 3-4, 1-4, 2-4)
TVE gólszerzők:
Szabó Zétény 6
Szabó Máté 2
Frank Dániel 2
Dibáczi Hunor 2
Tajcs Soma 2
Czeglédy Bertalan      
Bakonyvári András       

Edzői értékelés: „Az ifik a vártnál egy kicsit lassabban biztosították be a győzelmet, de a vezetést egyszer sem engedtük át az ellenfélnek. A meccs második felére sikerült teljesen elfárasztani a Sportliget játékosait és végül magabiztos győzelmet arattunk. A szezon során hozott átlagnál ezúttal több helyzetet is kihagytunk és volt néhány védekezési hibánk is, a kapuban Borzák Bonifác viszont ellensúlyozta mindezt remek védéseivel. Remélhetőleg a Vác ellen a következő fordulóban kevesebb hibával, már előbb be tudjuk biztosítani győzelmünket” – zárta a hétvégi mérkőzések értékelését Császár György.

Alább a hétvégi mérkőzésekről egy képgaléria, a fotókat Szabó Zoltán készítette.

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program