Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „Az a legfontosabb, hogy most magunkon tudjunk átlépni”

Vasárnap a bajnokság 14. játéknapján Balatonfüredre utazik csapatunk. Az előző fordulók során nem járt szerencsével Harmati Tamás együttese, éppen ezért fontos lenne jó eredményt elérni az idegenbeli találkozón. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, a Füred kiegyensúlyozottan szerepel a bajnokságban, hazai pályán eddig csupán egyszer botlott, ráadásul az utóbbi időkben megszenvedtünk a pontokért a Balaton-partiak ellen. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel ültünk le szokásos felvezető beszélgetésünkre, amely során többek között arról kérdeztük vezetőedzőnket, hogy miért számít kellemetlen ellenfélnek a Balatonfüred.

„Nagyon stabil játéka van a hazaiaknak, és rendelkeznek a megfelelő kerettel is ehhez a játékhoz. Régóta tagja a Füred az NB III-as mezőnynek, megvan az a fajta rutinjuk, hogy ki-ki meccseket tudjanak játszani az erős riválisokkal, illetve az olyan szoros csatákat is a maguk javára tudják fordítani, amelyeket esetleg egy rutintalan csapat nem biztos, hogy képes”

– mutatott rá vasárnapi ellenfelünk erősségeire Harmati Tamás.

Való igaz, a Balatonfüred évről évre hoz egy stabil teljesítményt az NB III-ban, a feljutásuk óta eltelt időszakban a 13. helynél lejjebb nem zárták a bajnokságot, jelenleg a tabella 6. pozíciójából várják a folytatást 5 győzelemmel, 4 vereséggel és 4 döntetlennel. Riválisunk idén különösen hazai közönsége előtt teljesít magabiztosan, hét meccséből négyet megnyert, kettőt döntetlennel zárt és csak egyszer hagyta el a pályát pont nélkül.

„Fontos lesz, hogy meg tudjuk törni a stabilitásukat, de mindenekelőtt az lesz a legfontosabb, hogy most magunkon tudjunk átlépni” – mutatott rá talán a legfontosabb feladatra Harmati Tamás. „Nem szabad, hogy átmenjen a játékunk görcsösségbe, türelmetlenségbe azért, mert az előző két összecsapásunkon nem szereztünk pontot. Nem kell szomorkodnunk, nem kell letörnünk és különösen nem szabad más irányba elindulnunk”

Csapatunk a legutóbbi két mérkőzésén nem szerzett pontot, ám a Veszprém elleni összecsapást követően vezetőedzőnk kiemelte, hogy a budaörsi és a legutóbbi hazai bajnokin látottak között azért nagy különbség volt.

„Ha ez elejétől más szellemiségben játszottunk volna a Veszprém ellen, akkor meg tudtuk volna törni a gólnélküliséget. A futball azonban ilyen, ha nem adsz eleget, akkor nem is kaphatsz. Biztos vagyok abban, hogy ha a mérkőzés elejétől kezdve többet teszünk a gólokért, akkor azok jöttek volna”

A 11 mérkőzésen át tartó veretlenségi szériát két kevésbé sikerült találkozó követte, így talán adódik a kérdés, hogy mennyire kellett rendet tenni a fejekben, milyen hangulat uralkodik jelenleg a csapat körül.

„Egy vereség után sosem könnyű a regeneráció és az új hétre való felkészülés elkezdése. Az a terápiánk, hogy dolgozunk és kielemezzük a hibáinkat, de ugyanakkor az erényeinket, vagy a pozitívumokat is fontos hangsúlyozni egy ilyen mérkőzés után. Ezt megtettük, levontuk a következtetéseket és immáron teljes erőbedobással a Balatonfüred elleni bajnokira koncentrálunk”

– adott egy kis betekintést a jelenlegi helyzetbe Harmati Tamás.
This image has an empty alt attribute; its file name is a398be_49c066f68d6e4b13920713835e420e35mv2.webp

A stáb dolgát nem könnyíti meg, hogy ahogy közeledik az őszi szezon vége, úgy kezdenek kissé sűrűsödni a kerettel kapcsolatos gondok. Kisebb-nagyobb sérülések, betegségek, eltiltások nehezítik az edzői gárda dolgát, ám vezetőedzőnk a rá jellemző pozitív hozzáállással próbálja megközelíteni ezeket a problémákat is.

„Elég érzékeny a jelenlegi keret, de ezzel tisztában voltunk az elejétől fogva. A fő célunk az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, a versenyszituációk tapasztalására és esetlegesen a továbblépésre, de mindemellett csapatként is jól kell funkcionálnunk és ezt próbáljuk balanszban tartani. A bajnokság első részében ez jól sikerült, a játékosok is a rendelkezésünkre álltak, nem voltak sérülések, mindez az eredményességünkön is meglátszott. Az év vége felé, közeledve az idény feléhez, azért már utolér bennünket is egy-egy hiányzás, egy-egy sérülés, betegség, vagy olyan dolog, amely miatt nem tudjuk a keretet 100%-ig kihasználni. Mindez nem ért minket váratlanul, készültünk erre. Például azzal, hogy akik addig kevesebbet játszottak, azoknak megadtuk a lehetőséget arra, hogy máshol kapják meg a szükséges terhelést, a szükséges játékperceket. Most ebben az időszakban vagyunk, nem egyszerű, de úrrá leszünk rajta”

Ami a két együttes egymás elleni statisztikáját illeti, a Balatonfüred eddig csupán egyszer tudott nyerni csapatunk ellen, a feljutással záruló idényben éppen egy hosszú veretlenségi szériát tört meg a füredi 2-1-es vereségünk. A legutóbbi szezonban idegenben és hazai pályán is döntetlent értünk el a Balaton-partiak ellen. Különösen az idegenbeli pontvesztés volt fájó, ugyanis az év meccse, a Tatabánya legyőzése után sikerült két pontot Füreden hagynunk. A vasárnapi ütközet mindkét csapat számára kiemelten fontos lesz, a hazaiak egy esetleges győzelemmel zárkózhatnak az élbolyra, ami pedig minket illeti, ha három ponttal távozunk Balatonfüredről, akkor a riválisok eredményétől is függően, akár újra a tabella élére állhatunk. Vezetőedzőnk, Harmati Tamás is valami hasonlóban bízik:

„Két pont nélküli mérkőzés után természetesen újra szeretnénk nyerni, viszont nagyon szeretném, ha ehhez jó csapategység járulna

A Balatonfüred elleni mérkőzésünk november 5-én, vasárnap 13 órakor kezdődik, remélhetőleg ezúttal is velünk tart a kék-fehér tábor egy része. A mérkőzésről online tudósítást adunk honlapunkon, így természetesen azok sem maradnak le a legfontosabb pillanatokról, akik nem tudják a helyszínen buzdítani csapatunkat.

További bejegyzések