Hajrá Kerület, első a becsület!

A bajnokverő Szeged otthonából is elhozná a három pontont Lukács Dénes

A hatodik fordulóval folytatódik a női ob I-es bajnokság, csapatunk a mai napon a Szeged otthonában ugrik medencébe. A papírforma Kerület sikert ígér, ám éppen a hazai csapat példája mutatja meg a legjobban, hogy ebben a bajnokságban senki sem mehet biztosra sehol, a papírforma igenis borulhat olykor. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel beszélgettünk a csapat előtt álló feladatról.

Nyolc nap alatt immáron a harmadik mérkőzését vívja Lukács Dénes együttese, ám vezetőedzőnk nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, illetve a bajnokság felettébb furcsa lebonyolításával, lévén az ellenfél is hasonlóan nehéz helyzetben van, így kénytelen mindenki elfogadni a jelenlegi helyzetet. Az viszont már sokkal érdekesebb téma, hogy az előző bajnoki fordulóban mindkét csapatra kemény feladat várt, Lukács Dénes együttese az UVSE-t fogadta, míg a Szeged a bajnoki címvédő Eger csapatát látta vendégül. Az Újpest ellen Brezovszki Gerdáék óriási meccset játszottak, ám végül, ha nüanszokkal is, de lemaradtak a pontszerzésről. Ezzel szemben a Szeged kisebb csodát művelt, ugyanis 9-8-ra legyőzte a bajnokcsapatot.

„A Szeged bebizonyította, hogy a papírformát időnként lehet borítani. A szegediek olyan bravúrt hajtottak végre, amely 3-4 évente fordul elő a magyar vízilabdában. Ám én ennek ellenére bízom benne, hogy ez szombaton nem fog előfordulni. Nagyon tiszteljük az ellenfelet, ez nálunk alapvetés, de a céljaink változatlanok, a három pontért utazunk Szegedre és mindent el fogunk követni azért, hogy megszerezzük a győzelmet”

– beszélt vezetőedzőnk a házigazda bravúros győzelméről.

Lukács Dénes véleménye szerint a szombati találkozó merőben más lesz, mint az UVSE elleni volt, több szempontból is.

„Mind védekezésben, mind támadásban más kell játszania majd a csapatomnak, de fel lettek készítve a lányok erre” – kezdett bele kisebb taktikai elemzésbe vezetőedzőnk. „A Szeged rendkívül passzívan játszik, elsődlegesen támadásban. Nagyobb teret próbálnak hagyni két-három játékosnak és sokan föl sem úsznak valójában támadni, így az a két-három játékos próbál egyéni akciókat kezdeményezni. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy valahogy ezeket a betöréseket, ezeket az egyéni akciókat lezárjuk, megakadályozzuk”

Jó hír a szakember számára, hogy a csapatba immáron visszatérhet a kisebb betegsége miatt két mérkőzést is kihagyó Illés Henrietta, akire ezúttal is fontos szerep hárulhat.

„Heni játéka – különösen a védekezésben – stabilitást ad a csapatnak, ez pedig nyilvánvalóan nagyon hiányzott a Szentes és kiváltképp az Újpest ellen. Immáron számíthatunk rá és biztos vagyok abban, hogy komoly különbséget fog jelenteni számunkra”

– beszélt Lukács Dénes a visszatérő Illés Henrietta szerepéről.

Összességében vezetőedzőnk bizakodva várja a Szeged elleni találkozót, mint elmondta, a keret egészséges, a játékosok jó formában és jó erőben vannak, minden adott tehát ahhoz, hogy a csapat három ponttal zárja a fordulót. A Szeged – Kerület bajnoki 17 órakor veszi kezdetét. Hajrá Lányok, hajrá Kerület!

További bejegyzések