Hajrá Kerület, első a becsület!

Cseszneki Richárd: “Mi minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni szeretnénk”

Vasárnap a bajnokság 13. fordulójában a Veszprém csapatát fogadjuk. A vendégek jó formában érkeznek hozzánk, legutóbb a Csornát verték magabiztosan, míg együttesünk a Budaörsön elszenvedett vereséget követően szeretne új, győztes sorozatba kezdeni. A vasárnapi találkozó előtt Cseszneki Richárdot kérdeztük aktuális ellenfelünkről.

„A Veszprém egy jó csapat, tavaly megnyerték a bajnokságot. Most jelenleg mi vagyunk a tabella élén és ezúttal ők üldöznek minket, így biztos vagyok benne, hogy nagyon jó mérkőzés lesz a vasárnapi. Lehet persze rangadónak is nevezni, de igazából mindegy, hiszen minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni szeretnénk. Meglátjuk, hogy ezúttal ez mire lesz elég”

– vágott bele a közepébe közönségkedvenc játékosunk, Cseszneki Richárd.

A Veszprém és a Kerület a magyarfutball.hu oldal adatai szerint az NB III-ban eddig 10 bajnoki találkozót játszott egymás ellen, ebből három mérkőzést mi, hármat a Veszprém nyert, míg a maradék négy döntetlennel zárult. Érdekes, hogy a három győzelmünkből kettőt rögtön a legelején gyűjtöttünk be, majd ezt követően csak a 2020-2021-es bajnokság hozta meg az újabb sikert.

A Veszprém ellen csapatunknak nem igazán ment a tavalyi kiírás során sem, idegenben 1-0-ra kikaptunk, míg hazai pályán 1-1-re zártunk. Azon a találkozón Barczi Dávid góljával szerezte meg csapatunk a vezetést, majd a mérkőzés végén, a 83. percben tudott egyenlíteni a Veszprém. Azon a mérkőzésen Cseszi a kezdőcsapatban kapott helyet, ám gólt végül nem sikerült szereznie, remélhetőleg vasárnap ebben is különbözni fog a mérkőzés a legutóbbi Veszprém ellenitől.

„Az, hogy szerzek-e gólt igazából mellékes, hiszen Budaörsön is lőttem egyet, de akkor meg kikaptunk, így nem tudtam igazán örülni. Ezúttal legyen meg a három pont! Ha itthon tudnánk tartani mindhárom pontot, azzal elégedett lennék. Egyénileg jó játékosokból áll a Veszprém, de bízom benne, hogy nekik is megtaláljuk a gyenge pontjukat”

A vendégek legutóbbi három mérkőzésükből kettőt döntetlennel zártak – közte a Tatabánya elleni rangadót -, míg legutóbb a Csornát verték 3-0-ra. Míg hazai pályán kifejezetten magabiztos Pető Tamás együttese (5 győzelem, 1 döntetlen), addig idegenben hullámzóbb a teljesítménye, eddig hat vendégként megvívott találkozójából kettőt megnyert, kettőt elbukott, kettőn pedig döntetlennel zárt, 10 gólt szerzett, viszont 9-et kapott. Ami pedig csapatunkat illeti, 11 veretlen találkozót követőn Budaörsön becsúszott egy vereség, így a vasárnapi bajnoki egy tökéletes alkalmat nyújthat arra, hogy Harmati Tamás együttese egy új sikerszériát kezdjen el építeni.

A Veszprém elleni bajnoki vasárnap 13 órától veszi kezdetét, remélhetőleg ezúttal is a népes kék-fehér tábor előtt!

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program