Hajrá Kerület, első a becsület!

U19-es csapatunk elrajtolt, U16-osaink finomhangoltak, míg U11-es fiataljaink minitornán vettek részt

Mónos Tamás csapata Szombathelyen kezdte a bajnokság tavaszi idényét, ám a hét végén már a többi UP csapatunk számára is elrajtol a szezon.

Hétvégén nagyüzem volt utánpótláscsapataink számára! Mónos Tamásék megkezdték a tavaszi bajnoki idényt, míg Kun György együttese edzőmeccsen készült a közeledő kupameccsére és szezonrajtra. U11-es csapatunk is pályára lépett, Hegedűs Ábel gyerekcsapata egy minitornán vett részt.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 12. forduló

Mónos Tamás U19-es csapata az Illés Akadémia vendége volt az elmúlt hétvégén, a bajnokság 12. fordulójában. A találkozón a hazaiak a 17. percben szerezték meg a vezetést Bonchis révén, ám csapatunk a második félidőben átvette az irányítást és több helyzetet is ki tudott dolgozni magának, ám végül mégis egy büntetővel tudott kiegyenlíteni, a 11-est Lehel Roland értékesítette. A pontszerzés végül nem jött össze, ugyanis a lefújás előtt 6 perccel Szakics megszerezte a vendéglátók második gólját, amellyel végül kialakult a 2-1-es végeredmény. Győzelmének köszönhetően az Illés Akadémia a 8. míg Mónos Tamás együttese a 11. helyről várhatja a következő fordulót. Csapatunkra a 13. játéknapon nem vár könnyű találkozó, ugyanis a bajnokság 3. helyezettje, a Ferencváros ellen lép pályára, jóllehet hazai közönség előtt.

Illés Akadémia-Haladás – III KER TVE  2-1 (1-0)

TVE összeállítás: Simon – Kruppa, Varga, Kovácsréti, Szabó – Jakab, Acuna, Pálfistyák – Erdős, Ober, Lehel
Csere: Jakus, Hunyadi, Fábián-Rigó, Kovács-Hantos, Farkas, Baruni
Gól: Lehel Roland

Edzői értékelés: „Jó téli felkészülés után bizakodva, felpörögve, a mérkőzésbe jól beleállva kezdtük el a mérkőzést. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt kevés helyzet alakult ki, viszont mi a mezőnyben próbáltuk a saját taktikai játékunkat játszani. Az első félidő 17. percében sajnos sorozatos hibáinkat követően az ellenfél gólt tudod szerezni. A második félidőt mi kezdtük jobban és már az első támadásunk végén, az ellenfél kapufáján csattant a labda. Ezt követően percekkel később szintén mi kerültünk szinte 100 %-os gólhelyzetbe, ám a kapuval szemben sajnos egy felesleges labdaátvétel után Ober a kapusba rúgta a labdát. Tovább fokoztuk a nyomást, aminek az lett az eredménye, hogy a 60. percben büntetőhöz jutottunk, amelyet értékesítettünk, így egyenlítettünk. Egészen a 80. percig mi domináltunk, majd az utolsó 10 percre kiegyenlítődött a találkozó. A 84. percben aztán a tízenhatosunkon belüli kavarodás után egy lecsorgó labdára az ellenfél hamarabb reagált és gólt tudott szerezni belőle, így megszerezte a vezetést. A gól után még adódott előttünk egy lehetőség, ám újra a kapufát találtuk el egy ígéretes támadás lezárásaként. Összességében elmondhatjuk, hogy egy jó iramú találkozón vagyunk túl, fizikálisan partnerei voltunk a hazaiaknak, míg a mutatott játékban föléjük tudtunk nőni” – beszélt a mérkőzésről U19-es csapatunk vezetőedzője, Mónos Tamás.

U16 – Edzőmérkőzés

Kun György U16-os csapata a finomhangolást végzi, hiszen a héten már bajnoki mérkőzést játszik, sőt a Magyar Kupában is vár rá egy komolynak ígérkező feladat, hiszen az MTK együttesével mérkőzik. A felkészülés utolsó edzőmeccsét fiataljaink a BVSC otthonában játszották.

BVSC – III. kerületi TVE 0-7
TVE gólszerzők: Borsay 3, Zajtai, Orosz, Vancsura, Horváth

Kun György beszámolója: „Szombaton délben az utolsó felkészülési mérkőzésünket játszottuk a BVSC otthonában. Jól kezdtük a találkozót és rögtön kezünkbe is vettük a játék irányítását. Az elmúlt hetekben sokat tanultunk a nemzetközi mérkőzéseinken szerzett tapasztalatokból és azt gondolom, hogy a tanultakat kamatoztatni is tudtuk. Jól, kreatívan és gyorsan játszottunk, aminek köszönhetően sok gólt szerezve, megérdemelten győztünk. Lőttünk hét pompás gólt, így dicséret illeti csapatomat. A következő hét sűrű lesz, hiszen rajtol a bajnokság, ráadásul előtte még az MTK csapatával a Magyar Kupában is megmérkőzünk.”

U11 – Dunamenti Liga

Vezetőedzőnk, Hegedűs Ábel beszámolója: „U11-es csapatommal a Dunamenti Ligában vettünk részt az Ikarus BSE sporttelepen, ahol három mérkőzést játszottunk. Ellenfeleink a Kecskemét, a BVSC és Olasz Focisuli voltak. A Kecskemét ellen kezdtünk, amely nagyon erős játékerőt képvisel. Ez persze nem okozott meglepetést, tisztában voltunk ezzel, így helyén tudtuk kezelni a nagy különbségű vereséget. Pozitívum, hogy mi is betaláltunk és gólt tudtunk szerezni erős riválisunk ellen. A Kecskemét után a BVSC volt a következő ellenfelünk, amellyel egy fordulatos mérkőzést játszottunk és végül 6-5-re kikaptunk, jóllehet véleményem szerint győzelmet érdemeltünk volna. Az utolsó összecsapásunkon az Olasz Focisuli csapatát viszont sikerült felülmúlnunk, ráadásul három góllal! Remekül játszottak a srácok, felszabadultan, élvezték a játékot és szép gólokat szereztek”

További bejegyzések