Hajrá Kerület, első a becsület!

Dorogi FC – III. kerületi TVE – élő, szöveges közvetítés

Élőben jelentkezünk Dorogról, ahol a 22. fordulóban csapatunk a tabella 5. helyén álló hazaiakkal mérkőzik.

Az NB III. 22. fordulójában rangadó vár csapatunkra, ráadásul, ahogy mondani szokás egy igazi 6 pontos mérkőzés, mégpedig a Dorog ellen. A két gárdát mindössze öt pont választja el egymástól, így nem mellékes, hogy melyik csapat szerzi meg a három pontot vasárnap. A mérkőzés jelentőségét ráadásul az is emeli, hogy a listavezető Veszprém meglepő – és súlyos – vereséget szenvedett, míg a szintén közvetlen riválisoknak számító Bicske és Tatabánya éppen egymás ellen lépnek pályára.

Köszöntjük szurkolóinkat, hamarosan kezdetét veszi a találkozó, addig is a kezdőcsapatok már ismertek, illetve lejjebb görgetve a két együttesről szedtünk össze némi információt, de a Harmati Tamással és Marques-Airosa Patrikkal készített beharangozó beszélgetésünket is meg lehet tekinteni a cikk alján.

Ünnepélyes kezdőrúgással indul újtára a Dorogi FC – III. kerületi TVE bajnoki: az idén 110. jubileumát ünneplő dorogi klub egykori legendás balszélsője, Bartalos József végzi majd el a kezdőrúgást.

Itt a vége! 2-0 arányban nyert csapatunk Dorogon és a győzelmen túl azért is volt fontos a 3 pont megszerzése, mert riválisaink velünk ellentétben botlottak! Szép volt Fiúk! Szurkolóinknak köszönjük, hogy ismét elkísértek bennünket és a helyszínről bíztatták a csapatot. Legközelebb odahaza az ETO Akadémia ellen lép pályára csapatunk, vasárnap 16 órától. Találkozzunk akkor is! Hajrá Kerület!

90+1. perc
Kettő percet hosszabbít a játékvezető.

90. perc
Zámbó Márton fordulásból lőtt kapura 12 méterről, nem sokkal ment fölé a labda.

87. perc
Cserél Harmati Tamás is: Török László és Kapronczai Gergely állnak be, Cseszneki Richárd és Barczi Dávid jönnek le.

86. perc
Hármat cserélt Bekő Balázs, a hazaiak mindent megtesznek azért, hogy megfordítsák a mérkőzést.

83. perc
Kamarás Gyuri is beköszönt! Ezzel megszerzi ő is az első TVE-gólját! Éles szögből gyönyörűen rúgta el a labdát a hosszú alsóba!

81. perc
Szöglettel jöhetünk a jobb oldalról.

80. perc
Vankó Imre kapott sárga lapot időhúzásért, mert nem végezte el elég gyorsan a szabadrúgást a játékvezető szerint.

76. perc
Kettőt cserél Harmati Tamás: beáll Kamarás György és Bartos Julián is, Hegyi Péter a gólszerző, Szalka Dominik jönnek le.

74. perc
A gól nem fogta meg a hazaiakat, próbálnak nyomást gyakorolni csapatunkra. Eközben Bekő Balázs újabb cserét eszközöl, 14-essel Bokán Barnabás áll be Selmeci Bendegúz helyére.

72. perc
Barczi fordult volna le az emberéről, de csak szabálytalanul tudták ebben megakadályozni. Szabadrúgással jöhetünk ismét a felezővonal környékéről.

70. perc
Vankó Imre a védekezésből is nagyszerűen veszi ki a részét, a jobb oldalon akasztott meg egy támadást, Tóth László passza nem jutott el végül emberhez.

69. perc
Szabadrúgással jöhetünk saját térfelünkről, Erdei Gábort lökték.

68. Perc
Kulcsár Dávid kapott sárga lapot. Korábbi megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető, csak most állt meg a játék…

66. perc
GÓÓÓÓÓÓL! Vankó Imre vette át gyönyörűen a labdát a bal oldalon futtában, majd középre játszott és a jól érkező Szalka Dominik 6 méterről nem hibázott. 0-1!

64. perc
Felsőléc! Pálvölgyi lőtt jó 17-ről kapura, a labda átszállt Pálfi kapuson és végül a felső lécről hagyta el a játékteret.

63. perc
De szép összjáték Cseszneki, Barczi és Marques között. A labda végül Hegyit kereste a gyors passzok után, ám a védők ezúttal is közbe tudtak lépni.

60. perc
Cserél Bekő Balázs is: Berkó Ádám helyére Balla Mátyás állt be.

59. perc
Forrong a dorogi tábor, Tóth László esett el a 16-osunk előtt, ám a játékvezető nem látta szabálytalannak Erdeit, majd a középpályán Pálvölgyivel szemben valóban szabálytalankodtak a dorogiak, ezt már lefújta a spori.

58. perc
Csesznekit látta szabálytannak a játékvezető, így a dorogi térfélről jöhetnek szabadrúgással a hazaiak.

57. perc
Zámbó Márton áll majd be, változtat tehát Harmati Tamás, Árva Bence jön le.

55. perc
Árva Bence szerzett szépen labdát, majd Hegyi Pétert szöktette, akinek a beadásába beleértek a dorogi védők, így szöglettel jöhetünk.

54. perc
A két szurkolótábor remek hangulatot szolgáltat a meccshez, mindkét tábor komoly elánnal buzdítja kedvenceit. Eközben újra a dorogi térfélen zajlik a játék, ám helyzeteink egyelőre nincsenek.

53. perc
A hazaiak lőhetnek szögletet a jobb oldalról.

52. perc
Árva Bence már a pályán, minden rendben!

50. perc
Vankó Imre adott be a bal oldalról, Árve Bence érkezett ezúttal is, ám fejelés közben a kapufának esett. Veszélyes pillanat volt, fiatal játékosunkat ápolják. Úgy tűnt, hogy a combjával, oldalával találta el a kapufát, szerencsére nem a fejével.

49. perc
Dorogi támadás. Szerencsére a hazaiak pontatlanul passzolnak, így védőink vissza tudják szorítani őket a saját térfelükre.

47. perc
Hegyi Péter adott be a bal oldalról, Árva Bence elől fejelték ki a labdát a hazai védők.

46. perc
Elkezdődött a második félidő! Egyik szakvezető sem változtatott a csapatán egyelőre.

45. perc
Hegyi lőtt fölé 16 méterről és ez volt a félidő utolsó mozzanata, a játékvezető lefújta az első játékrészt.

44. perc
Erdeivel szemben szabálytalankodtak, szabadrúgással jövünk a saját térfelünkről.

43. perc
Dorog szöglet: a jobb oldalon húzta meg a hazai támadó, Vankó Imre lábáról hagyta el a játékteret a labda.

40. perc
Vankó lőtt kapura 11 méterről, miután egy kontrából eljutottunk a dorogi kapuig. Barczitól kapta a labdát támadónk, a védelem besegített a dorogi kapusnak.

37. perc
Újabb veszélyes dorogi helyzet, a 16-os vonalában játszott szépen össze Selmeci és Szerencsi, utóbbi lövésre szánta rá magát, a labda végül elkerülte a kapunkat.

36. perc
A szögletből kis híján kontrát indította a Dorog, Barczi és Pálvölgyi együttes erővel akadályozták meg az akciót a saját térfelünkön.

36. perc
Kerület szöglet: Barczi adott be jobbról az ötösre berobbanó Csesznekinek, a védők azonban szögletre mentettek.

35. perc
Támad a Dorog: Selmeczi jobbról jövő beadására szerencsére senki sem érkezett vendég részről.

34. perc
Erdeinek rúgtak oda, Selmeci volt a vétkes, a játékvezető sárga lappal jutalmazta a megmozdulást.

32. perc
Újabb veszélyes dorogi akció: Tóth László passzolta be a “lyukba” a labdát, Víghnek szerencsére hosszú volt.

31. perc
Most veszély a kapunk előtt! A dorogi támadók tudtak adogatni, védőink pedig nem tudtak felszabadítani. A korábbi Kerület-játékos, Tóth László készítette le végül a labdát Szerencsinek, ám a lövést végül blokkolták.

29. perc
A mérkőzés első sárga lapját a dorogi Papp Máté kapja, aki Marques-Airosa Patrikkal szemben volt szabálytalan.

28. perc
Cseszneki vette észre a mélységből befele mozduló Barczit, a passz csak egy kicsit volt hosszabb a kelleténél. Jó meglátás volt.

27. perc
Mezőnyben zajlik a játék ismét, szabadrúgással jövünk az ellenfél térfelén.

23. perc
Beszorul a Dorog! Most Barczi kapott jó labdát, átvette és egy csellel becsapta védőjét, ám a 15-ről eleresztett lövésébe bele tudtak lépni.

20. perc
Vankó húzta meg jól a cselt, befele tört, majd balján szöktette Szalkát. A partjelző sajnos lest intett, pedig középen érkeztek volna többen.

22. perc
Újabb szép akció: Barczi játszotta meg Hegyit, aki középre passzolta a labdát. Szalka érkezett, majd egy finom átvétel után kapura lőtt 8 méterről. Pálfi kapus nagyot védett, majd a kipattanót a védelem kivágta.

19. perc
Két perc alatt immáron a második szögletünket lőhetjük és mekkora helyzet volt ez is! Pálfi öklözni tudta csak a labdát, ám egy hazai védőre pattant a játékszer, onnan meg kis híján a kapuba. Megúszta a Dorog…

18. perc
Vankó Imre szabadrúgása csapódott veszélyesen kapura, Pálfinak jönnie kellett, mert ez bizony beakadt volna a felső sarokba.

17. perc
Bekő Balázsék folyamatosan azt kérik játékosaiktól, hogy tartsák nyomás alatt csapatunkat. A hazai stáb azt kéri számon, hogy túlságosan visszahúzódik a hazai védelem.

15. perc
A szögletből nem veszélyeztettünk, viszont a Dorog ki tudott jönni kicsit a nyomásból és most az utóbbi pár percben a Kerület térfélen van többet a labda, kapunk azonban nem forog veszélyben.

14. perc
Újabb Kerület szöglet, Árva elől fejelték el a hazai védők a labdát.

12. perc
Veszélyesen csapódott a szöglet után a labda, de a védelmünk észnél volt és sikerült felszabadítani. Ez volt a legveszélyesebb dorogi akció eddig, összességében mi irányítunk és az ellenfél térfelén zajlik a játék.

11. perc
Az első hazai szöglet következik. Egy szabadrúgást követő kombináció után jutott az alapvonalon túlra a labda.

9. perc
Barczi kapott labdát középen, szépen fordított oldalt és játszotta meg Árvát, a beadást azonban kivágták a hazaiak.

8. perc
Az eddigi legszebb akció: Barczi és Szalka játszottak össze az ellenfél 16-osán belül, előbbi Erdeitől kapott szép labdát. A dorogi védők szögletre mentettek.

6. perc
Beszorítjuk a hazaiakat, jól tartjuk a labdát és a széleken próbálunk meg zavart kelteni, így próbáljuk feltörni a dorogi védelmi vonalat.

4. perc
Szépen hoztuk ki a labdát saját térfelünkről. Erdei indította Vankó Imit, aki Hegyi Pétert játszotta meg, a középre tartó beadás azonban elmaradt, felszabadított a Dorog.

3. perc
Pálvölgyi indította volna a mélységből Barczit, a dorogi védő lefülelte a passzt. Nem sok hiányzott hozzá, hogy jó legyen, Barczi egyedül törhetett volna kapura.

2. perc
Dorogi bedobás a hazai térfélen, Hegyi Péter elől rúgták ki a labdát a hazai védők.

1. perc
Ebben a pillanatban elindul a találkozó, a Kerület kezdi a meccset.KEZDŐCSAPATOK
DOROGI FC: Pál K. (k), Forgó G., Tóth L., Ferkó Á., Selmeci J., Berkó Á., Harmat Zs., Vígh Á., Papp M., Szerencsi M., Tomás L.
Cserék: Tulipán Á. (k), Nagyházi D., Boda M., Markos R., Bokán B., Ferkó M., Bokán B., Balla M.
Vezetőedző: Bekő Balázs

III. KERÜLETI TVE: Hajagos T., Hegyi P., Cseszneki R., Erdei G., Pálvölgyi P., Vankó I., Szalka D., Árva B., Marques-Airosa P., Barczi D., Kulcsár D.
Cserék: Simon Sz. (k), Török L., Bartos J., Kamarás Gy., Takács K., Hibjan J., Zámbó M., Farkas B., Kapronczai G.
Vezetőedző: Harmati Tamás

A mérkőzés játékvezetője: Ujhelyi Tamás
Segítői: Balla Levente, Elek Balázs

Egymás ellen:
Komoly történelemre tekint vissza a két klub rivalizálása, egy külön fejezetet lehetne nyitni az emlékezetes egymás elleni találkozókról, szinte minden, a Kerületet évtizedek óta követő szurkolónak megvan a legkedvesebb, vagy kevésbé kedves Doroggal kapcsolatos története. Mindenesetre a magyarfutball.hu adatbankja alapján a két klub az NB III-ban 15, az NB II-ben 12 találkozót vívott egymással. Előbbi osztályban a mérleg a piros-feketék felé billen, 6 győzelmet számlálnak szemben az 5 Kerület-sikerrel, illetve volt további négy mérkőzés, amely döntetlennel zárult. Dorogon utoljára 2008 áprilisában tudtunk nyerni. Azért a történelmi hűség kedvéért jegyezzük le az NB II-es találkozók mérlegét is: 3 Kerület-siker, két Dorog-győzelem és nem kevesebb, mint 7 döntetlen mérkőzés.

Gólgazdag mérkőzések:
A Dorog ellen többnyire gólgazdag mérkőzéseket játszunk, az eddig lejátszott összecsapások átlagban 3 gólos meccseket hoznak.

Legutóbbi egymás elleni mérkőzés:
2023 szeptember 9., Szőnyi út – Barczi Dávid büntetőjével nyertünk a Dorog ellen 1-0 arányban egy kiélezett mérkőzésen.

FORMA
Dorogi FC (9gy / 7d / 5v – 34 pont – 5. hely)
A Dorog a fordulót a bajnoki tabella 5. helyéről várhatja, öt ponttal lemaradva negyedik helyen álló csapatunktól. A hazaiak jó formában vannak, hiszen a legutóbbi fordulóban a Bicskét verték idegenben, legutóbbi öt mérkőzésükből hármat megnyertek, egyet döntetlennel zártak és csak egyszer kaptak ki.
Hazai pályán stabil
– 4 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség a Dorog hazai mérlege, 13 gólt rúgtak, viszont 10-et kaptak is.

III. kerületi TVE (11gy / 6d / 4v – 39 pont – 4. hely)
Ami csapatunkat illeti, a 21. fordulóban a Haladást vertük hazai pályán és végre a gólok is jöttek, igaz Harmati Tamásban mindezek ellenére maradt némi hiányérzet. Minderről vezetőedzőnk a lentebb megtalálható videóban beszélt részletesebben.
Idegenbeli szereplés:
– Jól megy idegenben: 6 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség (15 rúgott és 11 kapott gól)
– tavaszi idényben eddig: 1 vereség, 2 döntetlen, 1 győzelem – legutóbb a Haladást vertük 3-1 arányban hazai pályán.

További bejegyzések