Hajrá Kerület, első a becsület!

Elstartolt a felkészülés, jövünk a legfontosabb hírekkel!

Helyzetjelentés a felkészülési időszak legfontosabb híreiről, távozó játékosokról, új igazolásról, menetrendről.

Az elmúlt hetek egyéni futóprogramját követően, hétfőn immáron hivatalosan is kezdetét vette a felkészülési időszak NB III-as csapatunk számára. Az első edzésen a megszokottak mellett találkozhattunk új arcokkal is, hiszen vannak próbajátékosok és edzéslehetőséget kérő futballisták is. Hivatalossá vált az edzőmérkőzések menetrendje is, illetve Szabó Martin személyében megvan az első igazolásunk is az új idényre. Jövünk egy gyors helyzetjelentéssel, a legfrissebb hírekkel!

Mintha csak tegnap fújták volna le az idény utolsó mérkőzését és széledt volna szét jól megérdemelt szabadságára a teljes keret, olyan gyorsan eltelt a mögöttünk álló pár hét. Vezetőedzőnk, Harmati Tamás és segítője, Czvitkovics Péter már reggel nyolc óra előtt várták a klubházba betérő játékosokat, majd egy rövid köszöntés és beszélgetést követően kezdetét vette a felkészülési időszak első edzése, amely egy rövid bemelegítés és lazítás, nyújtás után már labdás gyakorlatokkal tarkított feladatokat tartalmazott. Természetesen az egymás elleni játék sem maradhatott ki!  A játékosokon nem igazán látszott a kihagyás, mindenki jó formában tért vissza, ez főképp az egyéni futóprogramnak és persze annak fegyelmezett betartásának is betudható.

Az első edzésen immáron nem vett részt Bartos Julián, Kamarás György, Kapronczai Gergely, Marques-Airosa Patrik, Papp Máté, Takács Kevin, Tímár Bálint, Török László és Zámbó Márton. Ők azon távozó játékosok, akik szerződésük lejártával más klubnál folytatják pályafutásukat.

Emberileg és szakmailag is értékes személyekről beszélünk, de nekünk más szempontokat is figyelembe kellett venni a következő évi keret kialakításával kapcsolatban. Mindenkivel teljesen korrekt viszonyban tudtunk elválni, és őszintén tudtuk egymás szemébe mondani, hogy sok sikert kívánunk a következő állomáshelyen” – kommentálta a távozó játékosok névsorát vezetőedzőnk, Harmati Tamás.

A fiatal Zámbó Márton távozásával kapcsolatban sportigazgatónk, Fehér Csaba még hozzáfűzte:

“Zámbó Marcit szerettük volna, ha itt marad, de ügynökével egy számunkra nagyon váratlan döntést hozott a jövőjével kapcsolatban. Sok sikert kívánunk Marcinak pályafutása alakulásához.”

A keret magját természetesen sikerült együtt tartani, a legutóbbi idény kezdőcsapatából a rutinosabb játékosok közül a kapitány, Barczi Dávid, Buda Péter, Cseszneki Richárd, Erdei Gábor, Hajagos Tamás, Kulcsár Dávid, Vankó Imre a következő idényt is klubunknál töltik. A fiatalabb játékosok közül Hegyi Péter, Szalka Dominik, Samu Brúnó, Farkas Benjámin, Simon Szabolcs, Pálvölgyi Patrik, Árva Bence, Erdős Áron és Hibjan Acuna José szolgálataira a szakmai stáb a továbbiakban is számíthat, míg utánpótlásunkból Zsembery Áron, Zajtai Szilárd, Jakus Ádám és Matyi Bence is felkerültek a felnőtt csapathoz.

Természetesen nem csak a távozókról tudunk beszámolni, hanem Szabó Martin személyében az első igazolásunkról is. Martin a Szombathelyi MÁV Haladás VSE csapatától érkezett Óbudára, szélső támadóként a gyorsaságával és gólérzékenységével tud majd hozzátenni csapatunk játékához.

„Martint már régóta figyeltük. Évről évre eredményes tudott lenni a csapataiban, amelyek általában a tabella hátsó harmadában szerepeltek, ezért is volt különösen fontos, hogy ilyen körülmények között is szezononként 10-12 gólt tudott termelni. Remélhetőleg egy erősebb és támadóbb felfogású csapatban, mint amilyen mi is vagyunk, hasonlóan gólerős, vagy még eredményesebb is tud lenni” – beszélt új játékosáról vezetőedzőnk, Harmati Tamás.

„Ez számomra egy előrelépés sportszakmailag, hiszen egy nagyon jó körülményekkel rendelkező csapatnál tudom megmutatni azt, ami bennem rejlik. Egy nagyon jó lehetőségként tekintek erre az új kalandra. Úgy gondolom, hogy érett már a váltás számomra, hogy egy azonos osztálybeli, de jobb csapatban is kipróbáljam magam. Szeretném a fővárosban megtalálni a helyemet, szeretnék fejlődni, szeretném megmutatni magam és szeretném kamatoztatni a gyorsaságomat és gólokkal segíteni a csapatot” – ezek már friss igazolásunk, Szabó Martin szavai voltak.

Nem számít újdonságnak, hogy a felkészülési időszak első edzésén természetesen próbajátékosok is jelen vannak, illetve olyan futballisták is, akik edzéslehetőséget kértek a klubtól.

„A felkészülési időszak során normális dolog, hogy a saját játékosaink mellett játéklehetőséget kínálunk próbajátékosok számára, hogy megmutathassák magukat és mi is megmutassuk magunkat nekik. Mellettük vannak még olyan játékosok, akik edzéslehetőséget kértek, így amennyiben lehetőségünk van, akkor megadjuk ehhez számukra a segítséget” – beszélt a felkészülési időszak keretéről Harmati Tamás.

Ami a menetrendet illeti, az elkövetkezendő hetek a felkészülés jegyében telnek. A következő két hétben szerda-szombat és szerda-vasárnap ritmusban zajlik majd a munka, a keddi napokon általában dupla edzésen vesznek részt a játékosok, majd július végén következik a bajnoki rajt. Természetesen edzőmérkőzések is tarkítják a programot, lesznek idegenbeli és hazai felkészülési találkozók is az előttünk álló hetek során. Az első két-három edzőmeccsen a szakmai stáb úgy tervezi, hogy mindenkinek lehetőséget ad, hogy megmutathassa magát, illetve a terhelést is úgy osztja majd el, hogy mindenkinek megfelelő játékperc álljon a rendelkezésére. Az utolsó két hétben azonban már a megfelelő menetrend szerint készül a csapat a bajnoki rajtra.

És akkor végezetül nézzük az edzőmérkőzések menetrendjét!

A felkészülési időszak első edzőmérkőzését július 6-án szombaton, 11 órától vívja csapatunk, méghozzá az ESMTK vendégeként. Ezt követően július 10-én szintén 11 órakor a Dorog ellen játszik edzőmeccset Harmati Tamás együttese, majd három napra rá Monorra utazik és szintén 11 órától a hazaiakkal méri össze erejét. Július 17-én a SZAC ellen lépnek pályára Barczi Dávidék, majd a bajnoki rajt főpróbáját a Ferencváros II. ellen vívják, július 21-én, vagy 22-én, ám ez utóbbi mérkőzés pontos időpontja egyelőre még nem ismert.  

Az elkövetkezendő napokban érkezünk még hírekkel, beszámolókkal a felkészülési időszakról és természetesen amint új bejelentésünk van a kerettel kapcsolatban, arról is hírt fogunk adni közösségi oldalainkon.

Hajrá Kerület!

További bejegyzések