Hajrá Kerület, első a becsület!

Györök Tamás a Kerület új utánpótlás szakmai igazgatója

Legutóbb az Eger SE-nél dolgozó Györök Tamást nevezte ki klubunk a megüresedett utánpótlás szakosztály igazgatói posztra.

A játékosként Magyar Kupa-győztes, az NB I-ben kétszeres bronzérmes, NB II-es bajnok Györök Tamás irányítja a jövőben a III. kerületi TVE utánpótlását. Az új szakmai igazgató, aki UEFA Pro Licence diplomával is rendelkezik, az Eger SE-t hagyta el, ahol 2022-óta töltötte be ugyanezt a pozíciót.

Györök Tamás a Videoton csapatában kezdte játékos pályafutását, tagja volt az NB II-ben bajnoki címet, az NB I-ben pedig két bajnoki bronzérmet szerző, illetve 2006-ban Magyar Kupa-győzelmet arató fehérvári gárdának. Összesen 145 NB I-es találkozón lépett pályára pályafutása során, ezeken 8 gólt jegyzett, míg az NB II-ben 75 találkozón szerepelt és 25 gólt szerzett. A Videotonon kívül megfordult az Újpest, a BVSC, a REAC, a Siófok és Sopron csapataiban is, de az idegenlégióskodásba is belekóstolt, a görög Niky Volos csapatánál.

Játékos-pályafutása végeztével a Testnevelési Egyetemen sportmenedzseri diplomát szerzett, majd tovább képezte magát és a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt videóelemzői képesítést szerzett, illetve a tavalyi évben a UEFA Pro Licence diplomát is megszerezte.

Györök Tamás edzői pályafutását az UTE utánpótlásában kezdte, az U17-es és az U19/U21-es csapatokat vezette és szekció vezetői feladatokat is ellátott 2009 és 2016 között. Ezt követően az NB/1-es Gyirmót FC Győrnél lett másodedző.

 A 2018-as idényt már Zalaegerszegen kezdte meg, ahol videóelemző és másodedző tisztséget vállalt, majd a 2020-21-es szezonban a Budapest Honvédnál volt szintén másodedző. Györök Tamás a 2021-es idénytől visszatért korábbi klubjához és az FC Fehérvár NB III-as, második csapatát irányította, majd az idény végeztével Egerbe tette át székhelyét, ahol az egri klub utánpótlás szakmai munkáját irányította.

Isten hozott Óbudán Tamás, sok sikert kívánunk a munkádhoz!

További bejegyzések