Hajrá Kerület, első a becsület!

Fodor Ferenc személyében rutinos belső védő csapatunk legújabb igazolása

Új igazolásunk közel száz NB I-es és majd’ 250 NB II-es összecsapással a háta mögött érkezik Óbudára.

Tapasztalt, komoly rutinnal rendelkező belső védőt igazolt klubunk! A 33 esztendős Dr Fodor Ferenc a Tiszakécske csapatánál játszott legutóbb, ám pályafutása során megfordult az MTK, a Pécs a Kozármisleny, a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia és a Győr együtteseiben is, közel száz NB I-es és majd’ 250 NB II-es összecsapás van a háta mögött.

„Másfél hete vagyok itt, két edzőmeccsen vettem részt és abszolút pozitív a benyomásom, jól érzem magam. Azt gondolom, hogy vannak azok a rutinos játékosok, akik alapvetően a csapatnak tartást tudnak adni és lesznek olyan fiatalok, akik fel fogják tudni szerintem venni a versenyt ebben az osztályban. Azzal a céllal érkeztem, hogy a fiatalokat az eddigi pályafutásom során szerzett tapasztalatommal segíteni tudjam, de természetesen szeretnék minél több góllal, gólpasszal – akár a pontrúgások alkalmával -hozzájárulni a sikerekhez és minél előkelőbb helyen végezni a tabellán csapatszinten” – beszélt első benyomásairól legfrissebb igazolásunk.

Fodor Ferenc érkezése egyben egy nagyon érdekes modellt is előrevetít, hiszen személyében egy rutinos, a pályafutása utolsó szakaszában járó játékos érkezik klubunkhoz, aki egyben már a civil életre készülve, a jogi diplomájának köszönhetően, részmunkaidőben szerepet tud vállalni a klub egyik főszponzoránál, a Market Zrt-nél. Ferit arról is megkérdeztük, hogy miért tartja mindezt fontosnak és mit gondol, mennyire szolgál mindez jó példaként a fiatalok számára?

„Én választottam a III. kerületi TVE csapatát, én kifejezetten itt szerettem volna játszani. Nekem ez egy fontos döntés volt. Volt több ajánlatom, lett volna lehetőségem a folytatásra hasonlóan komoly múlttal rendelkező, de NB II-es klubnál is. Azt gondolom, hogy ezen a szinten, vagy akár magasabb szinten is még jó pár évig erősíteni tudom ezt a csapatot, viszont mellette már nagyon fontos az, hogy a tanulmányaimat követően immáron a jogi világot is a lehető legjobban megismerjem. Ezzel kapcsolatosan nyílt egy lehetőségem a Marketnél. Azt gondolom, hogy ezzel a pályafutásuk elején járó fiataloknak példát tudok mutatni, hogy egy NB I-es, NB II-es karriert igenis végig lehet úgy futballozni, hogy mellette egy komoly egyetemet, akár egy jogi egyetemet is el lehet végezni. Így a futball mellett elő tudják készíteni úgy a civil életüket, hogy majd a tanulmányaikat a profi karrierjük végén tudják kamatoztatni, ám addig azzal tudnak foglalkozni, amit a legjobban szeretnek, ez pedig a labdarúgás. Erre törekszem, hogy példát tudjak mutatni nekik.”

További bejegyzések