Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „A cél, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel boldogan térhetünk haza”

Szinte hihetetlennek tűnik, de elérkeztünk az év utolsó bajnoki mérkőzéséhez, csapatunk vasárnap Sopronban zárja az évet. A tavaszi idényből előrehozott találkozó előtt természetesen ezúttal is leültünk vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással, hogy egy kicsit feltérképezzük aktuális riválisunkat, amely bár gyengén kezdte az idényt, de a szezon során bizonyította eredményeivel, hogy bizony veszélyes ellenfélnek számít.

„Őszinte, lendületes, nagyon aktív, intenzív játékra képes a Sopron. Az utolsó mérkőzésen gondolom a hazai közönség előtt ők is szeretnének szépen búcsúzni ettől az évtől, viszont mi is pontosan ezért megyünk oda”

– adta meg az alaphangját a beszélgetésnek Harmati Tamás, amikor arról kérdeztük, hogy mit vár vasárnapi ellenfelünktől.

A korábban Óbudán is megforduló Bücs Zsolt által vezetett Sopron kifejezetten rosszul kezdte a szezont, első három mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, viszont gólt nem rúgott. A Kelentől 3-0-ra kapott ki hazai pályán, majd jött az Óbudán elért döntetlen és egy vereség Komáromban. Ezt követően viszont kiszakadt a gólzsák, hazai pályán egy ötöst rúgott a Sopron a Szombathelynek, ám a rákövetkező fordulóban újabb vereség következett. A 6. forduló után viszont kiegyensúlyozottá vált a csapat szereplése, sőt jöttek bravúreredmények is, így a Gyirmót kiütése, a Dorog elleni döntetlen, vagy különösen a Veszprémtől elcsent pontok. Az előző fordulóban azt a Kelent verte vasárnapi házigazdánk 2-1-re, amelytől az idénynyitón simán kikapott, így veretlenségi sorozata immáron három meccsre duzzadt. Harmati Tamás is dicsérte a Sopron csapatát, amely a második fordulóban Óbudán szerinte már bizonyította, hogy érdemes lesz odafigyelni rájuk.

„A második fordulóban találkoztunk velük, egy hazai vereséggel érkeztek Óbudára, de már akkor is lehetett látni, hogy van bennük fantázia. Fiatalok, nagy munkabírással, jó tempóval, jó szellemiséggel rendelkeznek, úgyhogy én biztos voltam benne, hogy jók lesznek a bajnokság folyamán és ezt igazolták is. A legutóbbi mérkőzéseiken a legjobb csapatokkal is képesek voltak kifejezetten jó meccseket játszani, sőt pontot is szereztek ellenük, úgyhogy nagyon nehéz utolsó fordulós összecsapásnak nézünk elébe”

A Sopron a középmezőny elejébe tartozik a rúgott gólok tekintetében: eddig 26 találattal terhelték meg az ellenfelek kapuját, ebből 10 góllal a bajnokság góllövőlistáján előkelő helyet elfoglaló fiatal Szabó Tamás vette ki a részét leginkább. A kapott gólok statisztikájában már nem ennyire fényes a mutatója a soproniaknak, 16 forduló alatt kapott 21 góljukkal az idevonatkozó listán a középmezőnyben foglalnak helyet.

Ami csapatunkat illeti, önbizalommal telve várhatják a fiúk a vasárnapi találkozót, hiszen a legutóbbi fordulóban nehéz pályán, nehéz körülmények között egy kellemetlen ellenfelet legyőzve sikerült visszatalálniuk a győztes útra. Persze Sopronban sem lesz sokkal egyszerűbb Harmati Tamás együttesének, de ez a csapat az idei szezonban már számtalanszor bizonyította, hogy nagyon tud küzdeni az eredményért és egymásért, és ez bizonyára Sopronban sem lesz másként.

„A szezon végére úgy alakult, hogy már nem a teljes létszámban tudunk kiállni, de akármi is történik, a célunk az, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel boldogan térhetünk haza”

– zárta a beszélgetést vezetőedzőnk, Harmati Tamás.

Az év utolsó bajnoki mérkőzése Sopronban 13 órától kerül megrendezésre, és bár a szezonzáró összecsapás helyszíne igencsak távolra esik Óbudától, ráadásul az időjárás is kifejezetten téliesnek ígérkezik, azért reméljük, hogy a kék-fehér tábor, ha kis létszámban is, de ezúttal is képviselteti majd magát. Hajrá Kerület!

További bejegyzések