Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: “Nagyon szurkoltam annak, hogy Dénes és csapata sikeres legyen!”

Lukács Dénes csapata hatalmasat küzdött, nüanszokon múlt, hogy nem sikerült legyőzni a BVSC-t.

Szerdán este egy végletekig kiélezett mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett Lukács Dénes együttese a BVSC csapatától. A találkozón telt ház volt, sőt, annyi szurkoló látogatott ki a TVE uszodába, hogy többen már leülni sem tudtak a lelátóra. A derbit a labdarúgócsapat és vezetőedzőnk, Harmati Tamás, valamint sportigazgatónk, Sajó Dániel is a helyszínen tekintette meg.

Elképesztő hangulat fogadta a csapatokat a rangadón, tapintani lehetett a feszültséget, mindenki tisztában volt azzal, hogy bár ezen a találkozón sok nem múlik, de a presztízs miatt fontos mind nekünk, mind a vendégeknek. Nagyszerűen kezdtük az összecsapást, az első negyedet, mert bár a vezető találatot a BVSC szerezte meg, ám a gólra hárommal válaszolt csapatunk. Lukács Dénes együttese elképesztő erőket mozgósított a védekezés során, rengeteg blokkot jegyeztek a lányok és Antonia Poor is magabiztosan őrizte kapunkat. A második negyedben növelni tudtuk az előnyünket, támadhattunk a 6-3-ért is, ám ezzel a lehetőséggel végül nem tudott élni a csapat. A folytatásban ez megbosszulta magát, a BVSC erőre kapott és egy 3-0-s rohammal átvette a vezetést, majd növelte is az előnyét. A találkozó forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a Magyar Kupa final fourért zajló összecsapás forgatókönyvéhez, hiszen az utolsó egy percre 10-10-es állással mentek neki a csapatok. Ezúttal azonban a vendégek örülhettek a végén, ugyanis 41 másodperccel a vége előtt megszerezték 11. találatukat, amely mint később kiderült a győzelmet is jelentette számukra.

Lukács Dénes csapata hatalmasat küzdött, nüanszokon múlt, hogy nem sikerült legyőzni a BVSC-t. A találkozót követő sajtótájékoztatón vezetőedzőnk is hasonlóan vélekedett, megdicsérte csapatát, kiemelve, hogy nagyszerű munkát végeztek a védekezésben és az első két negyedben mutatott játékban nem talált kivetnivalót. A sajtótájékoztatón elhangzottakat klubunk hivatalos Facebook oldalán lehet megtekinteni.

A mérkőzésre, ahogy a bevezetőben is írtuk kilátogatott labdarúgócsapatunk, illetve vezetőedzőnk Harmati Tamás és sportigazgatónk, Sajó Dániel is. Természetesen Harmati Tamás véleményére is kíváncsiak voltunk, leginkább arra, hogy edzőként milyen érzés volt egy másik sportág rangadóját nézőként, szurkolóként végig ülnie.

“Nagyon furcsán éreztem magam. Én még nem voltam vízilabda mérkőzésen ezt bevallom. Ugyanakkor nagyon át tudtam érezni. Kíváncsi voltam arra, hogy tudok-e találni párhuzamokat és sikerült, láttam olyan taktikai dolgokat, amelyek azt gondolom, hogy nagyon jók voltak. Láttam azt, hogy mit hogyan szeretnének érvényre juttatni, hogy zárnak el játékosokat, azért, hogy a jó lövők jó pozícióba kerüljenek. Ezek tudatos dolgok voltak és én a tudatosságot nagyon szeretem, mert azt gondolom, hogy csak azzal lehet hosszú távon minőségi és eredményes munkát végezni. Természetesen mélyebb elemzésbe nem mernék belemenni, mert tényleg nem értek a vízilabdához. Nagyon szurkoltam annak, hogy Dénes és csapata sikeresek legyenek. Jó érzés volt, hogy felkapták a fejüket és örült a csapat, a stáb, a szurkolók annak, hogy ott vagyunk. Jó élmény volt, ha lesz lehetőségünk, akkor azt gondolom, hogy találkozunk még az uszodában.” – mondta el benyomásait a szerdai rangadóról vezetőezdőnk.

Ami pedig Lukács Dénes csapatát illeti, sok pihenő nem áll a lányok rendelkezésére, hiszen szombaton újabb hazai mérkőzés következik, mégpedig a Ferencváros ellen. A BVSC elleni derbi minden bizonnyal sokat kivett a lányokból, ám idén már számtalanszor bizonyították, hogy az élcsapatok életét nagyon meg tudják nehezíteni, remélhetőleg így lesz ez a Fradi ellen is.

További bejegyzések