Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „Nem érdemeltünk vereséget”

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 16. fordulójában, szombaton a Puskás Akadémia II.-t fogadtuk a BVSC-Zugló stadionban. Csapatunk ezzel a mérkőzéssel kezdte el a bajnokság második felét, és reméltük, hogy lezárva a kevésbé sikeres időszakot, ismét rátalálunk a győzelem útjára. Ez végül sajnos nem sikerült – a felcsútiak Dmytro Dymytriiev 73. percben szerzett góljával megnyerték a több szempontból is kifejezetten ellentmondásos meccset, így elvitték a három pontot.

„Most tovább tudtuk tartani a kontrollt, mint az 1. fordulóban Felcsúton” – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Harmati Tamás. „Akkor a 30. percig történt úgy minden, ahogy elterveztük, szombaton viszont egészen a kiállításig, a 61. percig rendben volt a játékunk. A kiállítás után már más volt a helyzet, de a pontszerzés még így is benne volt a játékunkban”

Vezetőedzőnk szerint a játékosok mindent megtettek, jól álltak bele a mérkőzésbe, ám ez a külső tényezőknek is köszönhetően végül nem volt elegendő.

„A játékosok sokkal jobb szellemiséggel, hozzáállással álltak bele a játékba, mint legutóbb, a Kelen ellen. Nem volt benne a meccsben, hogy kikapunk, amíg azonos létszámban voltunk a pályán, szerintem több lehetőségünk volt arra, hogy győzzünk. Az igazságérzetünk sérült és nem reagáltunk jól, nem tudtuk megfelelően kezelni. Azt gondolom, hogy ezúttal nem csak a pályával és az ellenféllel kellett megküzdenünk, és végül a saját magunk áldozatai lettünk”

Harmati Tamás úgy érzi, a felkészülésünkkel nem adódtak gondok, ám máshogy kell reagálni az olyan váratlan szituációkra, mint amit például egy kiállítás tud okozni.

„Valóban arra készültünk, hogy újra győztesen akarjuk elhagyni a pályát. Olyan csapattal találkoztunk, amelyet alaposan feltérképeztünk, kielemeztünk, volt is mit elemezni velük kapcsolatban. A háttérmunka, az edzések, a felkészülés is jól sikerült a hét közben, látszódott, hogy mit szeretnénk, a játékosok érezték, tudták, hogy mik a törekvések. Kifejezetten jó tervvel vágtunk neki a meccsnek, nem is indult rosszul a játék, kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést. Az első játékrészben indokolatlanul sok sárga lapot kaptunk, így nem tudtuk tartani a tervet és változtatnunk kellett. A második félidőben a kiállítás után pedig végképp változtatnunk kellett, ezzel pedig megnehezítettük a saját dolgunkat.”

Sok idő nincs a sebek nyalogatására, szerdán következik a Balatonfüred elleni meccs. A legnagyobb kérdés adott: hogyan lehet visszahozni a játékosok önbizalmát?

„Én nem tudok egy játékosnak önbizalmat adni, én a lehetőséget és a támogatásomat tudom nekik megadni, hogy önbizalmat szerezzenek maguknak. Jó játékosokról beszélünk, többen kifejezetten sok rutinnal rendelkeznek, voltak már hasonló helyzetben. Készülünk folyamatosan, ami pedig a motivációt illeti, idén még hat pontot lehet szerezni, ez kell, hogy motiválja a keret tagjait. El kell hinni, hogy újra tudunk nyerni, hogy újra szerezhetünk pontokat, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat. Most is azt mondom: ha a két utolsó meccsünket jól zárjuk, akkor olyan őszt produkálunk, amelyet lehet szépnek nevezni és amelyre lehet építeni, hogy még jobb tavaszt produkálhassunk”

Egy biztos, szerdán nem lesz egyszerű a Balatonfüred vendégeként, hiszen a fürediek mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyulnak, ráadásul gyaníthatóan mély pályán kell jól teljesíteniük a játékosoknak.

„A mi játékunknak nem kedvez, hogy az időjárás miatt jóval gyengébb pályákon tudunk játszani. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy fel vagyunk hatalmazva arra, hogy tisztes helytállásba menjünk át. A saját focinkat kell játszanunk, még ha ez küzdéssel is jár. Amikor nem tudunk szépen nyerni, akkor meg kell tanulni csúnyán is győzni. A balatonfüredi nem lesz egy túl szép meccs, véleményem szerint az fog nyerni, aki jobban tud küzdeni.”

Harmati Tamás elárulta azt is, hogy valószínűleg lesz változás a kezdőcsapatban is.

„Lesz frissítés a keretben, de lesz olyan játékos is, aki végig kell, hogy vigye ezt az utolsó két mérkőzést. Ilyen szempontból a Füreddel azonos pozícióból indulunk, hiszen ők is játszottak a hétvégén. Meglátjuk, hogyan tudunk erre reagálni”

– zárta szavait vezetőedzőnk.

A Balatonfüred elleni találkozónk szerdán 13 órakor kezdődik. Hajrá Kerület!

További bejegyzések