Hajrá Kerület, első a becsület!

Papp Máté: „Nem szabad lerombolnunk azt, amit eddig felépítettünk”

Szombaton a Puskás Akadémia II.-t fogadja csapatunk az NB III Észak-Nyugati csoportjának 16. fordulójában. A bajnokság legelső körében, július végén annak a Papp Máténak a góljával nyertünk 1-0-ra Felcsúton, aki korábban éveket töltött el a Puskás Akadémia utánpótlásában, majd az NB I-ben is bemutatkozhatott a klub színeiben.

30 éves védőnk kellemes élményekkel lép pályára a felcsútiak ellen, ugyanakkor a helyén tudja kezelni az érzelmeit.

„Az akadémiai évek után ott sikerült bemutatkoznom az élvonalban is, úgyhogy mindig jó emlékekkel térek vissza, habár ez a kezdő sípszó elhangoztával már nem fut át az agyamon” – mondta, majd kitért arra, mire lehet szükség a győzelemhez.

„A nyári mérkőzésen jól sikerült az első 20-25 percünk, meg is tudtuk szerezni a vezetést egy szöglet után. A második félidőben nem tudtuk rájuk erőltetni az akaratunkat, de szinte hiba nélkül védekeztünk, nem kaptunk gólt. Most is fontos lesz, hogy mi szerezzük az első gólt, aztán kemények legyünk hátul. Az előző mérkőzéseken volt kis hullámvölgy, de az őszi szezon végéhez közeledve ez talán érthető is. Ki kell jönnünk a gödörből, mert nem szabad lerombolnunk azt, amit eddig felépítettünk.”

Három meccs van még hátra az őszi idényből, így adódik a kérdés: vajon játékosaink számítottak-e a szezon előtt arra, hogy ennyire sikeresen fognak szerepelni a bajnokságban?

„Azt tudom idézni, amit beszélgettem a srácokkal vagy a stábtagokkal a szezonkezdet előtt: sportemberek vagyunk, minden meccset meg szeretnénk nyerni. Lehet, hogy sokaknak meglepő, hogy ennyire elöl állunk, de mi, az öltözőben ezt szerettük volna, holott tudjuk: a legfontosabb, hogy a jövőt építsük, a fiatalokat segítsük. Hála az égnek ez is jól működik. Fájó, hogy egy-két hiba becsúszott és nem vagyunk a tabella élén – persze nem lehet, vagy nagyon nehéz végigcsinálni egy bajnokságot hibátlanul, de picit több figyelemmel ott lehetnénk az első helyen.”

Máté tudja, hogy a visszajátszók befolyásolhatják a szombati meccset, ugyanakkor nem ez lesz a döntő faktor.

„Biztos lesz olyan, akit visszaadnak, de nekünk megvan a taktikánk a győzelemre, reméljük, hogy nem fogja ezt befolyásolni az időjárás vagy a pálya talaja. Szeretnénk nyerni és az utolsó három mérkőzést eredményesen teljesíteni, hogy nagyszerű őszt tudjunk magunk mögött” – zárta szavait védőnk.

A Puskás Akadémia II. elleni mérkőzésünk november 18-án, szombaton 13 órakor kezdődik a BVSC-Zugló stadionban. Várunk minden szurkolót, buzdítsuk együtt a csapatot! Hajrá, Kerület!

További bejegyzések