Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „Sokáig a saját kertemként tekintettem a Kelenre”

A hétvégén immáron a 15. fordulót rendezik az NB III-as bajnokságban, csapatunk a Kelen SC-t fogadja. A mérkőzés igen különleges lesz vezetőedzőnk, Harmati Tamás számára, hiszen korábban több évet töltött el a Kelen kötelékében, a klub legnagyobb sikerei az ő nevéhez is fűződnek. Szokásos meccsbeharangozós beszélgetésünkben természetesen erről is szó esett, kicsit múltat is idéztünk, de kitértünk vasárnapi riválisunk játékára és formájára is.

A bajnokság 15. fordulójában az idény egyik meglepetéscsapatát, a Kelen SC-t látjuk vendégül vasárnap. Az, hogy meglepetéscsapatként hivatkozunk a Kelenre, összességében talán megállja a helyét, hiszen a tavalyi idény 16. helyezettjétől nem biztos, hogy sokan várták idén, hogy első hat meccséből négyet megnyer és 14 fordulót követően az előkelő 5. helyről várhatja a folytatást. Harmati Tamás ugyanakkor nem tartozik a meglepettek közé, persze, ha valaki, akkor ő tökéletesen ismeri a zöld-fehéreket.

„A Kelennek ez sorozatban a harmadik éve az NB III-as bajnokságban, az elsőt még velem kezdték. Minden évben nagyon jól sikerült a rajt, így talán már nem is meglepő, hogy idén is jól kezdtek”

– kommentálta a vasárnapi ellenfél nagyszerű idénykezdetét vezetőedzőnk, akinek a szívében tagadhatatlanul különleges helyet foglal el a Kelen SC.

Amikor erről faggatjuk, azért egy picit felnevet, mondván sok játékos már nincs abból a csapatból a jelenlegi keretben, de azért régi jó ismerősök még akadnak. Na, meg persze az emlékek erről a kifejezetten sikeres időszakról, ugyanakkor furcsa is lesz számára a találkozó, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként találkozik egykori klubjával.

„Az akkori csapatomból páran még mindig ott játszanak, a jelenlegi vezetőedző a szakmai stábomban dolgozott, a korábbi segítőmmel és a klubelnökkel pedig azóta is tartjuk a baráti kapcsolatot. Persze, hogy különleges helyet foglal el a szívemben a Kelen, hiszen sokáig a saját kertemként tekintettem rá. Nagyon jó környezetben dolgozhattunk, ráadásul nagyon sikeresek is voltunk. A felnőttcsapattal kétszer is osztályt tudtunk lépni, és kétszer nyertünk Budapest Kupát is, először a klub történetében. Illetve ugyanekkora siker volt az is, hogy az utánpótlást tehetségközponttá nyilvánították, az alatt az időszak alatt, amíg ott dolgoztam. Az óriási dolog volt, én nagyon büszke vagyok ezekre az eredményekre”

Simon Ákos csapata október óta hullámzóbban teljesít, a 9. fordulóban még legyőzte a Gyirmót együttesét, ám azóta csupán egy bajnokin tudott győzni (13. forduló Csornai SE – Kelen SC 1-2), a többin vereséget szenvedett, legutóbb éppen a Veszprémtől kapott ki. A nagyszerű rajtnak köszönhetően ugyanakkor a vendégek még mindig az 5. helyen állnak, 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel, 5 ponttal lemaradva a csapatunkkal pontazonossággal álló, ám rosszabb gólkülönbsége miatt 4. Bicskével.

„Nagyon egységesek és szervezettek védekezésben, támadásban pedig megvan az a minőség bennük, amelynek segítségével veszélyesek tudnak lenni. Nem véletlenül szereztek ennyire sok pontot”

– jellemezte ellenfelünket röviden Harmati Tamás, valamint azt is megjegyezte, hogy a Kelenben több veszélyes futballista is játszik, többek között a Kerület-szurkolók számára régi kedves ismerősnek számító Remili Mohamed, aki a jelenlegi bajnokságban már 7 gólnál tart.

Ami csapatunkat illeti, a legutóbbi fordulót buszos balatoni kirándulással töltöttük. A tréfát félretéve, mint ismeretes a BFC pályája alkalmatlan volt meccsrendezésre, így a Balaton-partiak elleni összecsapást majd november 22-én pótoljuk. A keret így az idény feléhez közeledve is rendben van, szerencsére a nagyobb sérülések is elkerülik a társaságot, mindenki az adott feladatra koncentrál és várja a hétvégi bajnokit.

„Mindenki jól néz ki, motivált a társaság, jól végzik a munkájukat a fiúk. Azt látom, hogy élvezik még mindig amit csinálnak, pedig most már a vége felé járunk a bajnokságnak, ilyenkor azért már fizikálisan és mentálisan is fáradt szokott lenni többnyire mindenki. Várjuk a hétvégét nagyon! Szeretném viszontlátni azt, amit gyakorlunk a héten, mert hiszem, hogy akkor eredményesek tudunk lenni.

A két csapat eddig a magyarfutball.hu oldal statisztikája alapján csupán kétszer találkozott egymással, a legutóbbi szezonban itthon és vendégként is el tudtuk hódítani a három pontot, hazai pályán 3-2 arányban nyertünk. Érdekes, hogy a mi gólszerzőink közül már egy sem játszik Óbudán, míg az ominózus találkozón az ellenfél színeiben gólt és gólpasszt jegyző Borbély Bence immáron kék-fehér szerelésben játszik. Remélhetőleg vasárnap hasonló teljesítménnyel rukkol elő villámléptű támadónk!

A Kerület – Kelen találkozót vasárnap 13 órától rendezik a BVSC Stadionban, bízunk benne, hogy ezúttal is ott lesz a népes kék-fehér tábor és együtt buzdítjuk csapatunkat. Hajrá Kerület!

További bejegyzések