Hajrá Kerület, első a becsület!

Nem fér bele a hiba a Budaörs ellen, mentálisan is készen kell állnia a csapatnak Harmati Tamás szerint

Az idei bajnokság során a legkellemetlenebb vereséget a Budaörs ellen szenvedte el csapatunk, éppen ezért a hétvégi bajnokin a visszavágás vágya is hajthatja a csapatot.

Vasárnap a bajnokság 27. fordulójában a Budaörs együttesét fogadja Harmati Tamás csapata. A mérkőzés sok szempontból fontos lesz, hiszen egyrészt a bajnokság négy fordulóval a vége előtt a körbeveréseknek köszönhetően még mindig teljesen nyílt, másrészt az ősz idény legfájóbb vereségét éppen Bognár György együttesétől szenvedtük el, így a visszavágás is fűtheti csapatunkat. A vasárnapi találkozó előtt vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással és csapatkapitányunkkal, Barczi Dáviddal beszélgettünk.

A Zalaegerszeg és a Csorna elleni siker után sorozatban harmadik győzelméért lép pályára vasárnap 17 órakor Harmati Tamás együttese. Az ellenfél az a Budaörs lesz, amely a tabellán a forduló előtt a 6. helyen áll és legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A két csapat ősszel egészen furcsa mérkőzést játszott egymással, amely végül hazai győzelemmel zárult. A budaörsiek az 1-0-s félidei vezetést követően a második játékrész legelején növelték előnyüket, ám csapatunk konkrétan két perc alatt egyenlített Cseszneki Ricsi és Vankó Imi góljainak köszönhetően. A lendület ugyanakkor nem tartott ki, ugyanis a korábbi Kerület-játékos, Birtalan Botond újabb két perc elteltével ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz, majd a hátralévő időben újabb két gólt szerzett a Budaörs, így alakult ki a fájó, 5-2-es végeredmény, amely a szezon legsúlyosabb vereségét jelentette csapatunk számára.

Vasárnap azonban eljön a visszavágás lehetősége! Hazai pályán, saját közönségünk előtt nem is lehet más a cél, mint a három pont megszerzése, amely már azért is fontos lenne, mert a bajnokság négy fordulóval a vége előtt teljesen nyílt, szinte nem telik el úgy forduló, hogy riválisaink közül valamelyik ne futna bele egy nem várt vereségbe, vagy ne hullajtana el értékes pontokat. Persze a listavezető Tatabánya sorsa a saját kezében van, ám a bajnokság szeszélye hozhat újabb nem várt eredményeket, ezért számunkra a bajnoki győzelmek folyamatos begyűjtésén kell, hogy legyen a hangsúly.

Jelenleg Harmati Tamás csapata a bajnoki tabella 4. helyét foglalja el, 5 ponttal lemaradva a listavezető és az előző játéknapon a Veszprém otthonában vereséget szenvedő Tatabányától. A második és harmadik helyen álló Veszprém, Bicske páros csupán két ponttal előzi csapatunkat, így még bármi előfordulhat, jóllehet egyik csapatra sem vár papíron igazán nehéz mérkőzés. A “papíron” szócska ugyanakkor hangsúlyos, hiszen az idei bajnokság is hűen bizonyítja, hogy ebben a csoportban idén senki számára nincs könnyű meccs, szinte bármikor becsúszhat egy váratlan vereség, vagy kellemetlen pontvesztés.

A Budaörs 11 győzelmet, 5 döntetlent és 10 vereséget számlál, 44 gólt szerzett és 44-et is kapott az eddigi fordulók során. Volt gólgazdag győzelme Bognár György együttesének, de előfordult olyan is, hogy megszórták a csapatot, ugyanakkor az is sokatmondó, hogy a bajnokság két legerősebb csapatát, a Tatabányát és a Veszprémet is legyőzték idegenben.

Ami csapatunkat illeti, tavasszal eddig két mérkőzést vesztettek el mindössze Barczi Dávidék (Gyirmót, Tatabánya), kettőt döntetlennel zártak, a többit – egyben a legutóbbi kettőt – megnyerték. A Budaörs ugyanakkor nem tartozik kedvenc riválisaink közé, ugyanis az NB III-ban eddig még egyszer sem tudtunk ellenük hazai pályán nyerni, de az idegenbeli mérlegünk sem egy kifejezett sikersztori. A mértékadó magyarfutball.hu oldal adatai alapján hét NB III-as összecsapásból csupán egyszer került ki győztesen csapatunk, míg a Budaörs négyszer nyert ellenünk és született egy döntetlen is a két együttes között.

(Fotó: magyarfutball.hu)

A vasárnapi találkozó előtt vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással és csapatkapitányunkkal, Barczi Dáviddal beszélgettünk. A meccsfelvezető videót hivatalos Facebook csatornánkon és Instagram oldalunkon is meg lehet tekinteni.

NB III. Észak-Nyugati Csoport 27. forduló:
III. kerületi TVE – Budaörs
Időpont: 05.05. 17 óra
Helyszín: III. kerületi TVE Sporttelep
Játékvezető: Kakuk Szabolcs

További bejegyzések

Ezüstéremmel zárta a bajnokságot U14-es csapatunk

Az utolsó fordulókat rendezik korosztályos csapataink számára, a bajnokságok lassan befejeződnek, óriási a csata a dobogós helyekért, a bajnoki címekért. A hétvégén U14-es fiataljaink befejezték az idényt, míg U13-as és

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program