Hajrá Kerület, első a becsület!

Sajó Dániel: „Örülök, hogy jó a hangulat a klubon belül, azt érzem, minden kerek”

Csapatunk 12 bajnoki fordulót követően vezeti az NB III Észak-Nyugati csoportját. Lassan véget ér az őszi szezon, eljön a félévi bizonyítványosztás ideje, ennek apropóján sportigazgatónkat, Sajó Dánielt kértük arra, hogy értékelje a csapat utóbbi heteinek teljesítményét. Van még hátra az őszi idényből, de az biztos, hogy álomszerűen rajtolt a csapat. A 11 meccses veretlenségi sorozat, majd a Budaörs elleni vereség talán sok kérdést felvet a szurkolók fejében: sokan máshova helyezték a Kerületet a tabellán a szezon előtt. Hogyan látod ezt az időszakot, szerinted hova kell helyezni a csapatot?

Nyáron elindultunk egy úton, az eredményekből az látszik, hogy a csapat jól reagált az új stáb által támasztott követelményekre. Jó úton vagyunk, viszont a helyén kell kezelni mind a sikereket, mind a Budaörs elleni vereséget. Nem szabad egyiket sem túldimenzionálni. Fontos megjegyeznem, hogy a céljaink ugyanazok: nem a számszerű eredményeket nézzük, nem a tabellán elfoglalt helyezésünk a legfontosabb, hanem a jó közösség megteremtése, a csapat és a játékosok fejlődése. Ha ez eredménnyel párosul, az nagyszerű és örülünk neki, de fontos kihangsúlyozni, hogy attól, hogy most elsők vagyunk, nem változtak a céljaink. Továbbra is a fiatalok építésén és a jó közösség kialakításán van a hangsúly.

Reménykedtél ilyen jó kezdésben, és abban, hogy edző és csapat ilyen könnyedén megtalálja egymást?

Bíztam benne, hogy edző és csapat között ilyen jó lesz a kémia, sőt, úgyis gondoltam, hogy ez meglesz, ki fog alakulni. Azt, hogy ilyen jól fogunk szerepelni, bevallom, én sem gondoltam volna, de ahogy fentebb is fogalmaztam, nem az eredményesség volt az elsődleges szempont. A győzelmeknek persze örültünk, de mi folyamatosan a következő feladatra koncentráltunk, nem nézegettünk magunk mögé vagy elé, ennek köszönhetően is tartunk ott, ahol.

A fiatalítást tűztük ki a szezon előtt célul, és látszik, hogy minden mérkőzésen legalább két fiatal folyamatosan ott van a csapatban, emellett jönnek fel újak az U19-es vagy U17-es korosztályokból. Hogyan látod ezt a folyamatot, és kik azok, akikre oda kell figyelni, akik kellemes meglepetést okoztak?

Az ankéton is elmondtam, hogy van egy hosszútávú projektünk, ahol szeretnénk megtalálni azokat, akikkel a jövőben el tudjuk érni a céljainkat. Az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött az utánpótlásunk, a vezetők és edzők nagyon sokat hozzátettek ahhoz, hogy eljutottunk ide. Látszik, hogy vannak olyan tehetségeink, akiket idővel be lehet építeni a felnőtt csapatba. Az elmúlt 15 tétmeccsünkön a fiatalok játékperce 2700 perc körül volt, ami elég jó szám, és vannak olyanok is, akik már most, ősszel hozzá tudtak tenni a játékhoz, az eredményességhez. Hasonlóan gondolkozom, mint vezetőedzőnk: én sem szívesen emelek ki játékost, de aki követ minket, az látja, ki az, akiben megvan az a potenciál, ami később akárhova vezethet.

A céljaink maradtak, ettől függetlenül amikor véget ér az őszi szezon és nyílik a piac, várható bármi változás, jönnek még fiatalok, esetleg Kerület-kötődésű játékosok, vagy az a csapat zárja majd a bajnokságot, amelyik elkezdte?

Folyamatosan nézzük a játékosokat, van megfigyelőnk, aki minden héten járja a mérkőzéseket fiatalok és felnőttek tekintetében is. Ez nem azt jelenti, hogy minden áron szeretnénk igazolni a téli időszakban, nem gondolkozunk ennyire előre, az őszi szezon végén ülünk le és értékelünk. Meglátjuk, hogy tudunk-e, akarunk-e erősíteni, egyelőre nem foglalkozunk ezzel.

Mivel lennél elégedett a szezon végén? Vezetjük a bajnokságot, ettől függetlenül nehéz lenne megemészteni, ha hátrébb végeznénk?

Nehéz kérdés. Sportemberek vagyunk, minden meccset szeretnénk megnyerni, így jó érzés, hogy a tabellára pillantva a Kerület az első. Ennek ellenére nem élném meg csalódásként, ha a szezon végén mondjuk kiszorulnánk a legjobb háromból és mondjuk a negyedik helyen zárnánk. Szeretnénk minél előrébb végezni, mert nem tudok én se kibújni a bőrömből, minél előrébb akarom látni a csapatot, de a prioritást az élvezi, hogy azt a projektet, amelyet meghatároztunk, azt véghez is vigyük.

Kellemes szituáció, hogy a szurkolótábor a stábbal és a csapattal egymásra talált. Stabil mag van, – a hazai meccseken főleg – annak ellenére, hogy nem a saját pályánkon játszunk. Feljutásra esélyesként látják sokan a csapatot, mit lehet nekik üzenni ebben a szituációban?

Azt gondolom, hogy a nyáron nem sokan gondolták volna, hogy 12 fordulót követően vezetni fogjuk a bajnokságot, de mindezek ellenére az elvárások között továbbra sem szerepel a feljutás. Örülök, ha pozitív a megítélése a csapatnak, a stábnak, hosszú távon el szeretnénk érni a célt, amit kitűztünk magunk elé, és a szurkolótábor ebben nagy segítség. A játékosoknak erőt ad meccsek közben is, ha a szurkolók a csapat mellett állnak. Örülök, hogy jó a hangulat a klubon belül, azt érzem, minden kerek, és mindenki pozitív. Folytatjuk tovább a munkát!

További bejegyzések