Hajrá Kerület, első a becsület!

U15-ös csapatunk rangadót, U8-asaink pedig tornát nyertek

A hétvégén is rendeztek fordulót korosztályos csapataink számára, igaz nem volt annyira sűrű a program, mint egy héttel ezelőtt. Azért komoly eredmények így is születtek, ezeket szedtük össze, valamint csapataink edzőinek értékelését és persze a képek sem maradtak ki!

A mögöttünk álló hétvége nem hozott annyira sűrű a fordulót, mint az egy héttel ezelőtti, de azért nem unatkoztunk. U15-ös és U17-es csapatunkra is rangadó várt, míg U8-as együttesünk a második alkalommal megrendezésre kerülő Bene Ferenc Emléktornán szerepelt.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat – 16. forduló

Rangadón maradt alul Pfister Erik csapata, de a vereség ellenére azért talált pozitívumot is vezetőedzőnk

III. kerületi TVE – Gyirmót SE Győr 1-3 (0-2)
TVE gólszerző:
Trizna Márk

A hétvégén a bajnokság 16. fordulójában a listavezető Gyirmótot fogadta csapatunk. Rangadó volt ez a javából, hiszen az első helyzet érkezett a másodikhoz. A találkozót jobban kezdte a Gyirmót, hiszen már az 5. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a 21. percben már 2-0 volt az állás. Gyökeres fordulatot a második játékrész sem hozott, a Gyirmót a félidő derekán háromra növelte előnyét. Fiataljaink a 73. percben ugyan szépítettek, ám ennél közelebb nem tudtak kerülni riválisukhoz. A vége 1-3, a két csapat között pedig immáron 8 pont a különbség.

Edzői értékelés:

„A hétvégén rangadóra készültünk a tabella első helyén álló Gyirmót ellen. Nehéz mérkőzésre számítottunk, az ősszel 0-0-t játszottunk ellenünk. Tudtuk, hogy egy masszív, jól védekező és abból gyors támadásokat indító ellenféllel fogunk összecsapni. Jobban kezdett ellenfelünk és gyorsan kétgólos előnyre tett szert. A mi hozzáállásunk, illetve teljesítményünk csapat és egyéni szinten nagyon gyenge volt. Az ellenfelünk sokkal hatékonyabban védekezett és abból sokkal hatékonyabban vezetett támadást. Sajnos a mi csapatunk nem bírja azt el, ha három játékos is tudása alatt teljesít. A hibákkal nincs probléma, viszont az nem fér bele, hogy az ellenfél jobban akarja a győzelmet, mint mi. Három játékos csatlakozott hozzánk az U16-s csapatból, akik viszont nagyon jó teljesítményt nyújtottak, gratulálok nekik ehhez. Sajnos ezzel a vereséggel riválisunk előnye tetemes lett. Dolgoznunk kell tovább és meg kell mutatnunk, hogy ez a botlás csak egyszeri volt.”

Pfister Erik csapata szombaton javíthat, hiszen újra hazai pályán játszik, ám újra egy rangadón lép pályára, hiszen a tabellán ötödik Szombathely érkezik a TVE Sporttelepre.

 
MLSZ Országos U15 Alap – 13. forduló

Idegenben nyert rangadót Kaszai Gábor U15-ös csapata

Nyíregyháza Spartacus FC – III. Kerületi TVE 2-3 (2-1)
TVE gólszerzők:
Baranyai Keve 
Balogh Bálint
Mizsei Bálint 

Rangadót játszott Kaszai Gábor csapata a hétvégén Nyíregyházán, a vendéglátók a negyedik, csapatunk pedig az ötödik helyről várhatta az összecsapást. A mérkőzést jobban kezdték a hazaiak és a 16. percben Uray góljával meg is tudták szerezni a vezetést. Tíz percet kellett várni a Kerület egyenlítő találatára, ám Baranyai góljára újra volt válasza a hazaiaknak, Juhász juttatta előnybe a Szparit. A második játékrészt így a hazaiak várhatták előnyből, ám Kaszai Gábor a szünetben rendet tudott tenni a fejekben, majd a cseréi is jól sültek el, így előbb egyenlített csapatunk, majd az utolsó 15 percre ráfordulva a győztes gólt is meg tudta szerezni. Kaszai Gábor csapata a következő fordulóban a tabellán harmadik PMFC együttesét látja vendégül (03.23. 13óra) és miután a két gárda között mindössze négy pont a különbség, kijelenthetjük, hogy egy újabb fontos derbi vár fiataljainkra.

Edzői értékelés:

“Már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy nem vagyunk frissek. Fásultnak, dekoncentráltnak láttam a csapat nagy részét. Sajnos ez a mérkőzésen is jellemző volt ránk. Védekezésben nem voltunk kellőképpen agresszívak, keveset segítettük ki a másikat. Támadásban pedig sok technikai hibával, pontatlan átadásokkal és rossz döntésekkel nehezítettük a saját dolgunkat, az adódó helyzetekkel pedig nem éltünk az első játékrészben csak egy alkalommal. Az ellenfél élesebb, dinamikusabb volt nálunk. Fizikálisan nem volt nagy különbség a két csapat között, de a fentebb említett okok miatt hatékonyabbak voltak. A napi formánk ellenére többet volt nálunk a labda és sokat voltunk az ellenfél térfelén, még helyzeteink is adódtak, de nem tudtunk gólt szerezni. A hazai csapat egy mögénk bejátszott labdából eredményes volt, így hátrányba kerültünk. Néhány perccel később egy támadózónás labdaszerzés után Baranyai egyenlített és ekkor úgy tűnt, hogy lendületet kaphatunk, de a félidő vége előtt nem sokkal ismét hátrányba kerültünk és az eredmény nem is változott a szünetig. A félidőben igyekeztünk felrázni a csapatot, hogy próbálják meg kihozni magukból a maximumot. Mindenképp többet kellett tennünk, főként védekezésben. Két cserével próbáltunk frissíteni, stabilizálni, lendületet hozni. Sikerült változást elérni, ami a hozzáállást illeti. A félidő elején, a csereként beállta, Balogh lövése talált utat a kapuba és sikerült egyenlítenünk.  Ezután több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de nem tudtunk a kapuba találni. Igaz az ellenfélnek is voltak labdái az újbóli vezetés megszerzéséhez. A hajrára az ellenfél váltott ötvédős rendszerre, amire tudtunk reagálni. Néhány perccel a mérkőzés vége előtt egy labdaszerzés után gyorsan helyzetet tudtunk kialakítani, Mizsei értékesítette a lehetőséget, így sikerült megfordítani a találkozó állását. Az utolsó percekben a hazai csapat felívelésekkel próbálkozott, de most jól megoldottuk ezeket a szituációkat, így 3-2 arányban meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Összességében az dicséretes és örömteli, hogy tudtunk váltani hozzáállásban és sikerült megfordítani a meccset, ami egy rangadón, idegenben nagy dolog. A játékunkkal nem lehetünk maximálisan elégedettek, de valamiért most nem volt a csapat nagy része megfelelő fizikális és mentális állapotban. Remélhetőleg a következő mérkőzésen a teljesítményünk, a játék képe és az eredmény is pozitívan alakul számunkra. Gratulálok a csapatnak, mert nagy dolgot hajtottak végre ezen a mérkőzésen! Hajrá Kerület! “

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat – 16. forduló

Hetet vágott Mészáros Zsolt csapata a Gyirmótnak

III. kerületi TVE – Gyirmót SE Győr 7-0 (2-0)
TVE gólszerzők:
Hidvégi Ádám
Jakab Márk
Szobor Noel (2)
Horváth Ármin
Jakab Zétény
Érsek Márk

Az U14-esek bajnoki sorozatában Mészáros Zsolt csapata a Gyirmótot fogadta a 16. fordulóban. A mérkőzés gólparádét hozott, a 4. és a 80. perc között nem kevesebb, mint hét találatot szereztek Szobor Noelék. Győzelmével csapatunk a bajnoki tabella második helyéről várhatja a folytatást, négy pont hátránnyal a listavezető ZTE FC mögött. Fiataljaink a következő fordulóban (03.23. 14 óra) Budaörsre látogatnak.

Edzői értékelés:
“A mérkőzés elején megszereztük a vezetést, ez megnyugtatott minket. Sorra szövögettük a támadásainkat a bal és  jobb oldalon egyaránt, jól bontottunk a széleken és több veszélyes beadásunk volt. A támadó zónában játékkezdésnél és játék közben is sok labdát szereztünk. Jól szűkítettük a területet és létszámfölényeket tudtunk teremteni labdaszerzésnél, az ellenfélnek nem nagyon adódott lehetősége. A játékunk viszont pontatlan volt, kicsit kényelmesen fociztunk, hiányzott az összpontosítás. Ennek ellenére több gólos előnnyel fordultunk. A szünetben azt kértük a gyerekektől, hogy élvezzék a focit, akarjunk sok gólt szerezni, ne álljunk le. A 2. játékrészben a mérkőzés képe hasonló volt, mint az elsőben, azonban most kevésbé láttam a szervezettséget a labdaszerzések terén, ugyanakkor mindenki hajtott. Örültem annak, hogy a csapaton a mérkőzés végéig lehetett látni a gólra törő játékot”

U8 – II. Bene Ferenc Emléktorna

Tornagyőzelem, lehengerlő játékkal!

Március 15-én immáron második alkalommal rendezték meg a Bene Ferenc emléktornát, amelyen U8-as csapatunk képviselte a TVE színeket. Czerman Ferenc együttese komoly mezőnnyel találta szemben magát, elég csak az indulók névsorát szemezgetni: Gyirmót, Honvéd, Jászfényszaru, Ikarus, Újpest FC, Dunakeszi, UTE.

Kemény mezőny ide vagy oda, csapatunk veretlenül, 18 rúgott és 2 kapott góllal, lehengerlő játékkal nyerte a tornát. Ha ez még nem lett volna elég, az emléktorna legjobb játékosát is a Kerület adta, Kézdy Boldizsár személyében.

További bejegyzések