Hajrá Kerület, első a becsület!

„Egy nagyon kemény, férfias mérkőzés volt, ahol mindkét csapat nyerni akart”

Harmati Tamás talált egyaránt pozitívumot és negatívumot is a Bicske elleni bajnokin.

Az NB III. 20. fordulójában a Bicske otthonába látogatott csapatunk. Előzetesen is tisztában voltunk azzal, hogy nem vár könnyű mérkőzés csapatunkra, hiszen Bicskén sosem könnyű játszani. Csordás Csaba együttese idén ráadásul kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt nem csak a bajnokságban, de különösen hazai környezetben, jól példázza ezt, hogy legutóbb szeptemberben tudott vendégcsapat nyerni a BTC Sporttelepen. A vasárnapi találkozót a hazaiak a 3. helyről várhatták, négy pontos előnnyel csapatunk előtt.

A derbi a várakozásoknak megfelelően kemény, brusztos meccset hozott, ahol többnyire a mezőnyben zajlott a játék, ugyanakkor fölényben inkább Harmati Tamás gárdája volt, sem mint a hazaiak. Igazán komoly helyzete ugyanakkor csapatunknak sem volt, leszámítva azt az ominózus Barczi-lehetőséget, amely egy látványos szituációt követően alakult ki: a bicskei kapus csapattársára ütötte rá a labdát, Barczi nem számított arra, hogy elé kerül a játékszer, ám bele tudott kapni, viszont a hazaiak hálóőre még bele tudott vetődni, így nem született gól.

Vezetőedzőnk, Harmati Tamás a találkozót követően ezúttal csapata hozáállását méltatta, ugyanakkor hiányérzete is volt a helyzetek alacsonyabb száma miatt.

„A hozzáállás mindenféleképpen pozitívuma a mérkőzésnek, hiszen akit pályára tettünk, azok közül mindenki megpróbálta a legjobbját nyújtani, úgyhogy emiatt nem lehet rossz érzésünk. Ami a hiányérzetet illeti, nos az pedig azért van, mert mindenképp szerettünk volna nyerni és ez most nem sikerült. Azt gondolom, hogy mind a két csapat megtett mindent azért, hogy több ponttal zárja a másiknál ezt a mai összecsapást. Egy nagyon kemény, férfias mérkőzés volt, ahol mindkét csapat nyerni akart és ahol igazából egyik csapat sem örül ennek a döntetlennek” – értékelt vezetőedzőnk.

A Bicske elleni volt sorozatban a második összecsapásunk, amelyen nem kaptunk gólt, így, ha a pozitívumokat keressük, akkor ez mindenképpen az élre kívánkozik.  

„Egy olyan csapat otthonába látogatunk, amely szerintem közel lehet a végelszámolásnál az első pozícióhoz, így valóban örömteli, hogy nem kaptunk ezúttal sem gólt. Sikerült úgy védekeznünk, hogy ne forogjon nagy veszélyben a kapunk, viszont az is igaz, hogy mi is kevésszer tudtunk kialakítani helyzetet vagy lehetőségeket” – folytatta értékelését Harmati Tamás

A 21. fordulóban a Haladás csapatát látjuk majd vendégül, tehát újra egy hazai mérkőzés következik. Bicskére nagyon sokan elkísérték csapatunkat a kék-fehér hívek közül, remélhetőleg jövő héten újra megtelik majd a TVE Stadion.

„Hazai közönség előtt nem is lehet más a célunk, mint nyerni és gólokat szerezni, hátul pedig az eddigiekhez hasonlóan stabilak tudunk maradni” – adta ki az ukázt vezetőedzőnk, a jövő heti bajnokival kapcsolatban.

További bejegyzések