Hajrá Kerület, első a becsület!

Utánpótlás mustra: szenzációs kupasikert aratott Kun György csapata, majd a bajnokságban is győzni tudott

Szokásos heti utánpótlás mustránkban beszámolunk korosztályos csapataink hétvégi találkozóiról, de természetesen nem maradnak el az edzői értékelések sem.

Sűrű hétvégéje volt utánpótláscsapatainknak, egymást érték a korosztályos bajnoki összecsapások. Volt olyan együttesünk, amelyre négy nap alatt két összecsapás várt, hiszen a hétközi kupacsatát követően a hétvégén már bajnoki mérkőzésen kellett bizonyítania.

Az egyik ilyen csapatunk Mónos Tamás U19-es gárdája volt, amely szerdán a Pécs, majd szombaton a Ferencváros ellen lépett pályára, előbbi kupameccs, utóbbi pedig bajnoki találkozó volt. Csapatunk vezetőedzője az előző bajnoki forduló után bizakodva várta a hétközi fellépést, ám az végül nem úgy alakult, hogy azt a stáb remélte.

PMFC – III.KER TVE 3-0 (3-0)
Összeállítás: Csaplár – Samu, Varga, Kovácsréti, Szabó – Jakab, Acuna, Kaszás – Árva, Kovács-Hantos, Lehel
Csere: Jakus, Pálfistyák, Fábián-Rigó, Baruni, Óber

A hétvégi idegenbeli mérkőzés után bizakodva vártuk a Pécs elleni kupamérkőzést, és próbáltuk a csapattal kiharcolni a továbbjutást. A lehető legrosszabban kezdődött a mérkőzés számunkra, ugyanis már a 3. percben meg tudta szerezni a vezetést az ellenfél egy egyéni hibát követően. Az első gól után szinte időnk sem volt felocsúdni, ugyanis a 23. percben megkaptuk a második gólunkat, egy pontrúgást követően. Sajnos elmondható, hogy az ellenfél agresszív játékával szemben nem találtuk az ellenszert és ennek köszönhetően az első félidő vége előtt 2 – 3 perccel ismét gól kaptunk. A második félidőben próbáltuk rendezni sorainkat és elmondható, hogy némileg javult a játékunk. Több támadás tudtunk vezetni és bátrabban játszottunk ekkor, de az örök igazság ezúttal is beigazolódott, nem adhatunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek” – értékelte a Pécs elleni kupameccset U19-es csapatunk vezetőedzője.

A Ferencváros elleni összecsapásról így vélekedett Mónos Tamás:

III. KER TVE – FTC 1-3
Összeállítás: Csaplár – Kruppa, Trizna, Varga, Kovácsréti – Jakab, Pálfistyák, Farkas – Kovács-Hantos, Ober, Lehel
Csere: Jakus, Fábián-Rigó, Baruni, Ulviczki, Ruzicska
Gól: Kovács-Hantos Erik

„A mérkőzést jó ritmusban, jó felfogásban kezdtük, érezhetően sokkal koncentráltabbak voltunk, mint a szerdai kupameccsen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az 55-ig percig egy teljesen nyílt mérkőzést láthattunk. Bizakodóan tekinthettünk a találkozó második felére, mert több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, ám a lehetőségeink kimaradtak. Az ellenféltől ráadásul kiállítottak egy játékost, ám ez ahelyet, hogy lendületet adott volna nekünk, inkább megbénította a csapatot. Valahol elvesztettük a fonalat, rövid időn belül kétszer is megkontráztak minket. Hiába próbáltuk rendezni a sorainkat, amikor már úgy tűnt, hogy sikerült picit érvényesíteni az emberelőnyünket, egy kontratámadásból ismét gólt kaptunk. Annyi tartás azért volt a csapatban, hogy az eredménytől függetlenül nyomtak, és a mérkőzés végén sikerült szépítenünk. Összességében csalódottak lehetünk, mert a jó teljesítmények ellenére, nem tudtunk eredményt elérni.”

U17 – nagyarányú győzelemmel rajtolt Pfister Erik együttese

U17-es csapatunk a hétvégén egyik legnagyobb riválisát, a Főnix Gold FC csapatát fogadta a regionális kiemelt bajnokság 14. fordulójában. A találkozó fölényes TVE sikert hozott, a 3-0-ás félidőt követően csapatunk végül 8-1 arányú győzelmet aratott. A találkozót Szilágyi József mesterhármassal zárta.

„A tavaszi szezon első fordulójában a Főnix csapatát fogadtuk, akik a mérkőzés előtt pontosan mögöttünk helyezkedtek el a tabellán. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már a 6. percben kétgólos előnyt tudtunk szerezni. Az ellenfelünk visszaállt és gyors kontrákkal akartak veszélyeztetni. A Főnix felállt védelmét leginkább a széleken tudtuk megbontani, kiforgó középpályással, vagy a magasan helyezkedő szélső védőkkel.  Az első félidőt 3-0-val zártuk, a félidő végén még tudtuk növelni az előnyünket Szilágyi révén.  A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt. befejeztük, az 53. percben már 5-0-ra vezettünk. A második félidőben ellenfelünknek több területet adtunk, egy ebből fakadó támadásból kaptunk is egy elkerülhető gólt. Ez követően is fölényben játszottunk és a mi akaratunk érvényesült. Gratulálok a csapatnak a nagyarányú győzelemhez!”

III. kerületi TVE – Főnix Gold FC 8-1
TVE gólszerzők:
Borsos Bence
Ulviczki Tamás
Szilágyi József (3)
Farkas Patrik
Attia Krisztofer
Egervári Bertalan

U16 – Szenzációs továbbjutás a Magyar Kupában és bajnoki győzelem

Kun György csapatára hétközi kupaforduló várt az MTK ellen. A mérkőzés elképesztő izgalmak közepette ért véget, a hosszabbításban Tóth Bálint ritkán látható hatalmas gólt lőtt kapásból, jó 18 méterről, amellyel tovább lőtte csapatunkat. U16-os fiataljaink a bajnokságban sem lassítottak, a Veszprém ellen is győzni tudtak, így 12 fordulót követően a Paks mögött mindössze két ponttal lemaradva a második helyről várhatják a bajnokság folytatását.

MLSZ Országos U16 Kupa, 4. forduló

III. kerületi TVE – MTK 2-1

TVE gólszerzők:
Juhász Péter
Tóth Bálint

„Szerdán kora délután a kiemelt csoportban szereplő MTK csapatát fogadtuk a Magyar Kupában a nyolc közé jutásért. Jól kezdtük a találkozót és megvolt a mérkőzésre a tervünk.  A taktikánkon nem változtattunk és magasan kezdtük a védekezésünket. Rögtön a mérkőzés elején támadó zónás védekezésből háromszor találtuk magunkat szemben az ellenfél kapusával, de sajnos egyik lehetőségünket sem váltottuk gólra. Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán és játékban, fizikálisan, taktikailag, mentálisan is felnőttünk a feladathoz! Az elmúlt időszakban keményen dolgoztunk és meg is lett ennek az eredménye a tavaszi nyitányra. Az gondolom, hogy 2-1-es győzelmünk megérdemelt, mert nagyon magas szintet hoztunk a futball minden szegmensében” – értékelte csapata teljesítményét az MTK ellen Kun György.

MLSZ Országos U16 alap csoport – 12. forduló

III. kerületi TVE – VFC USE 1-0
TVE gólszerző:
Borsay Márk

„Szombaton, egy merőben más mérkőzésen, a Veszprém csapatát fogadtuk a tavaszi első bajnoki mérkőzésünkön. A szerdai 120 perces kupacsata után jól kezdtük a találkozót, de látszott, hogy a szerdai sokat kivett belőlünk. Egyébként is egy nagyon jó riválissal találkoztunk, amely az előző szezonhoz képest nagyon sokat fejlődött. Ettől függetlenül volt lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a meccset, de sok helyzetet kihagytunk, talán a fáradtság miatt. Van párhuzam a szerdai és a szombati találkozó között, az pedig a mentalitásunk, ami mindkét találkozón nagyon magas szinten volt. Gratulálok az egész csapatnak, azt gondolom, hogy a győzelmünk megérdemelt volt. Hétfőn pihentünk egyet, de keddtől készülünk tovább, majd szombaton Zalaegerszegre utazunk a következő bajnoki mérkőzésünkre” – értékelte csapata bajnoki találkozóját Kun György.

U15 – Kaszai Gábor csapata a BVSC-vel játszott döntetlent

Az MLSZ Országos U15 alap bajnokság 12. fordulójában Kaszai Gábor együttese a BVSC-t fogadta. A mérkőzés két ellentétes félidőt hozott, az első játékrészben a vendégek akarata érvényesült, ám fiataljaink tartását bizonyítja, hogy kétgólos hátrányból is fel tudtak állni és végül pontot tudtak menteni.

III. kerületi TVE – BVSC 2-2 (0-2)

TVE gólszerzők:
Rados Martin
Kovács Botond

“Szombaton reggel a BVSC csapatát fogadtuk hazai pályán. Az ellenfél szervezetten védekezett, 4-2-3-1-es formációban. Egy felkészült és fizikális csapattal találkoztunk. Voltak hiányzóink, ami érezhető volt a játékunkon. Nem kezdtük jól a mérkőzést, szinte labdához sem értünk még a mérkőzésen és egy bedobás után gólt kaptunk. Kellett 10 perc, hogy magunkhoz ragadjuk a játék irányítását és elkezdjük dominálni a mérkőzést. Innentől szinte végig mi birtokoltuk a labdát és volt néhány ígéretes bontásunk a széleken, de sok volt a pontatlanság a támadó harmadban. A félidőnek ebben a szakaszában kettő komoly helyzete volt az ellenfélnek, egy egyéni hiba után Papp Zsoltnak kellett ziccert védenie. Sajnos a következő lehetőségnél, ami szabadrúgás után alakult ki, már Zsolt is tehetetlen volt. Igyekeztünk, de a félidőt kétgólos hátránnyal zártuk. A szünetben főként a hitet, a lelkesedést próbáltuk helyre tenni a játékosokban, illetve a szélső bontásokat beszéltük át, hogy azok hatékonyabbak legyenek. A második játékrészt jól kezdtük, egy kiállítás után megítélt szabadrúgást követően szépítettünk. Ezután újabb kiállítás történt a vendégcsapatnál és az egyenlítés jelentő gólt is azonnal megszereztük. Sajnos az utolsó 15-20 percben nagyon kapkodóan, siettetve a játékot próbálkoztunk, ami rossz döntésekhez, labdavesztésekhez vezetett. Mindezek ellenére volt két ziccerünk és az utolsó percben egy. megítélt büntetőnk, amelyek közül egyet sem tudtunk azonban gólra váltani. Összességében csalódott vagyok mert tudásunk alatt játszottunk és elkerülhető gólokkal hoztuk nehéz helyzetbe magunkat. A küzdeni tudás viszont megvolt, sikerült egyenlítenünk 0-2-ről, ami dicséretet érdemel, de még így is meg kellett volna nyernünk a találkozót. Az biztos, hogy több van a csapatban, amit most valamiért eredményességben nem tudtunk érvényre juttatni. A következő mérkőzésen igyekszünk javítani! Hajrá Kerület!”

Kaszai Gábor együttese a 13. fordulót a bajnoki tabella 5. helyéről várhatja, hét pontos hátránnyal a listavezető PMFC-vel szemben.

U14 – a Király SE-t verte Mészáros Zsolt csapata

Az MLSZ Országos U14 Alap Níyugat bajnokság 14. fordulójában Mészáros Zsolt együttese a Király SE csapatát látta vendégül. A mérkőzésen az első félidő nem hozott gólt, viszont a második játékrészben már potyogtak a gólok, szerencsére ebben a mi csapatunk jeleskedett igazán. Az összecsapást végül Mészáros Zsolt fiataljai 3-1 arányban nyerték, így a 15. fordulót a tabella 3. helyéről várhatják hét ponttal lemaradva a listavezető ZTE FC mögött.

III. kerületi TVE – Király SE 3-1
TVE gólszerzők:
Jakab Zétény (2)
Kozma Benedek

„A mérkőzésen sokat birtokoltuk a labdát, többnyire a vendégek térfelén folyt a játék. Volt jó pár helyzetünk, de azok kimaradtak, az első félidőben még nem sikerült feltörni az ellenfél zárt védekezését. A második játékrészben riválisunk az első lehetőségét kihasználta, csapatom azonban nem omlott össze és gyorsan kiegyenlítettek a srácok. Ezt követően a lehetőségeinket kihasználva a vezetést és a győzelmet is megszereztük, megérdemelt sikert arattunk. Gratulálok a csapatnak és büszke vagyok rájuk! Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vendégek sérülést szenvedett kapusának gyors gyógyulást kívánunk! Fizioterapeutánknak, Lucának pedig köszönjük a sérült ápolását!”

U13 – Idegenbeli sikerrel zárta a fordulót Gyenes András csapata

Az MLSZ Országos U13 Dél-Nyugati bajnokság 15. fordulójában Gyenes András U13-as csapata a Felcsút SE vendége volt. A találkozót fiataljaink magabiztos játékkal 3-0-ra nyerték, így önbizalommal telve várhatják a következő játéknapot, amely során majd a Kelen SC csapatát látják vendégül.

Felcsút SE – III. kerületi TVE 0-3
TVE gólszerzők:
Horvát Ármin (2)
(csapatunk 3. gólja öngólból született)

Gyenes András értékelése:

„Felcsúton folytatódott az U13-as csapatnak a bajnokság. A mérkőzés 11. percében egy jól sikerült szögletrúgás után sikerült megszereznünk a vezetést, Horváth Ármin révén. Négy perccel később ismét szögletrúgás után voltunk eredményesek, Jakab Martinnak sikerült egyből a kapuba csavarni a labdát, amely végül az ellenfél játékosáról pattant be. A gólok után, egyik csapatnak se sikerült nagyobb gólhelyzetet kialakítani.

A második negyed vége előtt, emberelőnybe kerültünk, így a harmadik és a negyedik negyedben, létszámelőnyben játszott a csapat, ami inkább a mi játékunkra volt rossz hatással, nehezen tudtunk helyzetet kialakítani, az ellenfelet megbontani. A harmadik negyedben sikerült, egy gólt szerezni átlövés után, ismét Horváth Ármin volt, eredményes”   

U12 – A Felcsút otthon tartotta a három pontot

Vajkai Dániel U12-es csapata szintén Felcsúton kezdte meg a szezon második felét. A mérkőzés első félidejében még döntetlenre álltak fiataljaink, ám a második játékrészben a hazaiak a maguk javára döntötték el a mérkőzés.

Felcsút SE – III. kerületi TVE 6-2 (2-2)

TVE gólszerzők:
Katona Ádám
Lendvai Péter

Vajkai Dániel értékelése:

„A Puskás ellen kezdődött a tavaszi bajnoki szezonunk. Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen Katona Ádám kiemelkedő egyéni villanása után már az első percekben vezetéshez jutottunk. Ezután felgyorsultak az események, hiszen a hazaiak fordítani tudtak, de Lendvai Péter révén egalizálni tudtunk. A félidei döntetlen után nehezen tudtuk tartani a nyomást és többször saját hibánkból kerültünk hátrányba. A hazaiak jó kombinációkból sok helyzetet alakítottak ki, mi pedig nem tudtuk berúgni azt a néhány helyzetünket. Az eredmény reális volt, jövő héten van lehetőségünk javítani.”

U11 – Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott Hegedűs Ábel csapata

Hegedűs Ábel fiataljai a Dunamenti Liga aktuális fordulójában három mérkőzést játszott. Vezetőedzőnk értékelte röviden csapata teljesítményét:

„A szombati nap folyamán Veresegyházán vettünk részt Dunamenti Liga fordulón. A játéknapon a DVTK, a Fehérvár és az UTE Akadémia együtteseivel találkoztunk, akik ellen sajnos nagy arányú vereséget szenvedtünk. Pozitívum, hogy bátran játszottunk és minden csapatnak tudtunk gólokat rúgni.”

További bejegyzések