Hajrá Kerület, első a becsület!

Veretlen hétvégét zártak korosztályos csapataink, U17-es és U16-os együttesünk kiütéses győzelmet aratott

Pfister Erik és Kun György csapata is kiütéses győzelmet aratott, Mészáros Zsolt együttese pedig értékes pontot hozott el Budaörsről.

Három csapatunk volt érdekelt a hétvégén az utánpótlás bajnokságban és mindhárom sikeresen zárta a fordulót. U16-os és U17-es együttesünk gólzáporos győzelmet aratott, míg U14-es fiataljaink közvetlen riválisának az otthonából tudott ponttal távozni.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat

Kiütéses győzelem a Haladás ellen

III. kerületi TVE – Szombathelyi Haladás VSE 7-1 (3-1)
TVE gólszerzők:
Szilágyi József (3)
Polónyi Bence (2)
Ulviczki Tamás
Duleba Dániel

U17-es csapatunk a bajnokság 17. fordulójában a dobogóért harcoló Haladás együttesét fogadta. A vendégek a 22. percig tartották magukat, ezt követően beindult a TVE-henger. Szilágyi József és Ulviczki Tamás három perc alatt kétszer vették be a vendégek kapuját és bár Horváth Dániel révén még az első játékrészben szépíteni tudott a Hali, ezt követően már csak Kerület-góloknak tapsolhatott a szurkolótábor. A gólok jöttek is szépen, Szilágyi József megszerezte második gólját, majd a következő negyedórában Polónyi Bence és Duleba Dániel növelték a különbséget, előbbi kétszer is betalált. A 7-1-es végeredményt Szilágyi József állította be, aki így mesterhármassal zárta a találkozót.

Edzői értékelés:

„Az őszi 1-1 után nehéz mérkőzésre számítottunk. A találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már az elején több helyzetet alakítottunk ki. Ellenfelünket a széleken tudtuk megbontani, ott tudtunk létszámfőlényt kialakítani a magasan elhelyezkedő szélső védővel és a kiforgó belső középpályásokkal. Az első félidő felénél meg tudtuk szerezni a vezetést és ez nagyot lökött a csapaton, 3 percre rá megdupláztuk az előnyünket, majd egy bedobást követően, egyéni és taktikai hibának köszönhetően az ellenfelünk szépíteni tudott.  A félidő végén Szilágyi meglőtte második gólját, így 3-1-gyel vártuk a második félidőt. A folytatásban, hasonlóan az első játékrészhez nagy mezőnyfölényben játszottunk, ellenfelünk visszább állt, több terület hagyva a középpályásainknak, ennek köszönhetően még jobban kijött a játékunk és még több helyzetet tudtunk kidolgozni. Gratulálok a csapatnak a fegyelmezett és eredményes játékhoz” – értékelte a mérkőzést érthetően elégedetten a csapat vezetőedzője, Pfister Erik.

U17-es csapatunk győzelmének köszönhetően a bajnoki tabella második helyéről várhatja a következő fordulót, nyolc ponttal lemaradva a listavezető Gyirmót mögött. Pfister Erik együttese szombaton lép pályára legközelebb, mégpedig a 10. helyezett PVSK vendégeként.

MLSZ Országos U16 Alap

Hetet vágott Kun György csapata a Pécsnek

III. kerületi TVE – PMFC 7-0 (3-0)
TVE gólszerzők:
Borsay Márk (3)
Zajtai Szilárd (2)
Fehér Benedek
Orosz Gergő

Kun György U16-os csapata a Pécs együttesét fogadta a 14. fordulóban. A találkozó, különböző szempontból ugyan, de mindkét gárdának fontos volt, csapatunk ragadni akart a listavezető Paksra, míg a pécsiek a dobogóért folytatott harcban nem szerettek volna lépéshátrányba kerülni. A vendégek számításait hamar keresztülhúzta Kun György csapata, ugyanis Borsay Márk és Fehér Benedek találataival a félidőt három gólos előnnyel zárta együttesünk. A folytatásban is a Kerület akarata érvényesült, Orosz Gergő találatával 4-0-ra módosult az eredmény, majd a találkozó utolsó 10 percében Borsay újra betalált – ezzel mesterhármassal zárt – majd Zajtai is feliratkozott a gólszerzők közé, utóbbi kétszer köszönt be három perc alatt. U16-os fiataljaink tehát gólzáporos, 7-0-s győzelmet arattak a Pécs felett, így a bajnokságban a pontvadászat második helyéről várhatják a következő fordulót, két pont lemaradással a listavezető Paks mögött.

Kun György együttese legközelebb szerdán lép pályára, a 15. fordulóban az utolsó előtti helyen álló Gyirmót vendégeként.

Edzői értékelés:

„Lassabban kezdtük a mérkőzést és az első 15 percben nem találtuk a játékunk ritmusát. Több eladott labdánk is volt a saját harmadunkban és Bodnár Gergő kapusunk több alkalommal is bravúrosan védett. Ezután folyamatosan átvettük a játék irányítását és a játék felépítése is egyre jobban működött. Szebbnél-szebb támadásokat vezettünk és a meglévő kondícióinkat kiválóan kamatoztattuk. Én mindig a játékunkat és annak minőségét nézem, és azt gondolom, hogy tudunk mi ennél jobban is játszani. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatot, és ezen belül az egyéneket is. Nem szoktam külön kiemelni játékosokat, de most megteszem, ugyanis Borsai Márk, Bodnár Gergő, Zajtai Szilárd, Orosz Gergő és Fehér Benedek is kiválóan teljesített. A következő hetekben erőltetett menetbe kezdünk, szerdán elutazunk Gyirmótra, pénteken a Gallini kupára, utána pedig a Nyíregyháza csapatát fogadjuk bajnoki mérkőzésen. Nagy gratuláció a csapatomnak, megyünk előre a megkezdett úton” – dicsérte meg csapatát a gólzáporos győzelem után vezetőedzőnk, Kun György.

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat

Értékes pontszerzés Budaörsön

Budaörs – III. kerületi TVE 1-1 (0-0)
TVE gólszerzők:
Kozma Benedek

Mészáros Zsolt U14-es csapata közvetlen riválisa, a Budaörs otthonában vendégszerepelt a 17. fordulóban. A találkozó mindkét csapat számára fontos volt, egyrészt a presztízs miatt, másrészt pedig azért, mert az éllovas ZTE együttesét mindkét gárda szerette volna látótávolságon belül tudni. A találkozót a Kerület kezdte jobban, a 26. percben Kozma Benedek révén ugyanis a 26. percben megszerezte a vezetést. A félidő hátralévő részében nem született gól, viszont a második játékrész derekán a hazaiak egy öngóllal egyenlíteni tudtak. A találkozó vége felé büntetőt kapott csapatunk, ám a tizenegyes kimaradt, így a kiegyenlített összecsapás végül pontosztozkodással zárult.

Edzői értékelés:

„Kicsit óvatosan és nem a megfelelő intenzitással kezdtük a mérkőzést. A támadó zónás letámadásaink nem ültek. Sokszor későn értünk oda az ellenfelekhez, így nem voltunk kellően hatékonyak és kevésszer tudtunk labdát szerezni. Kb. 10 perc elteltével nyugodtabb lett a játékunk. Próbáltuk bontani az ellenfél védekezését, de a szélső védőink nem használták ki az előttük nyíló szabad területeket. Az egész félidőre jellemző volt, hogy a hazaiak tizenhatosánál kicsit elfogyott a tudományunk. A játékunk nem volt éles és dinamikus. A szünetben felhívtuk a figyelmet a hiányosságok többségére. A második játékrész elején csapkodó lett a játékunk, keveset birtokoltuk a labdát. Az ellenfélnek is adódtak lehetőségei, de főleg pontrúgások után. Próbáltuk a játékunkat játszani, de most tompák és pontatlanok voltunk. Késve reagáltunk bizonyos védekező és támadó játékhelyzetekre. A csapaton láttam, hogy megviselte őket, hogy most nem tudtunk nyerni. Van ilyen, hogy nem megy valami úgy, ahogy elterveztük. Ilyenkor duplán kell küzdeni, hogy könnyebben tudjunk átlendülni a nehézségeken. Ez is a tanulási folyamat része” – értékelte csapata teljesítményét Mészáros Zsolt.

U14-es együttesünk a pontszerzéssel megerősítette harmadik helyét a bajnoki tabellán, hátránya hat pont a listavezető Zalaegerszeggel szemben. A következő fordulóban (04.17. 14:00) Mészáros Zsolt csapata a középmezőnyhöz tartozó Budafoki LC-t fogadja hazai pályán.

További bejegyzések