Hajrá Kerület, első a becsület!

Nehéz meccsre számítanak Erdei Gáborék, de a három pontért utaznak Balatonfüredre

Vasárnap a Balatonfüred ellen lép pályára csapatunk a bajnokság 14. fordulójában. A mérkőzés előtt rutinos védőnkkel, Erdei Gáborral ültünk le beszélgetni, aki többek között elárulta, hogy szerinte miért számít erős ellenfélnek a hazai gárda, illetve, hogy milyen várakozással tekint a vasárnapi összecsapás elé.

A Veszprém elleni rangadót sárga lapos eltiltása miatt ugyan kihagyni kényszerült, ám a stáb a Balatonfüred ellen már számíthat Erdei Gábor játékára. Rutinos védőnk Kerület-játékosként eddig három alkalommal lépett pályára a Balatonfüred ellen bajnoki mérkőzésen, így talán kijelenthető, hogy van rálátása arra, hogy miért is számít kellemetlen ellenfélnek a Balaton-parti együttes.

„Kiemelném elsőként a légkört, ami jellemzi a Balatonfüred elleni idegenbeli mérkőzéseket. Elég nehéz pálya a füredi, a hazai szurkolók megfelelően támogatják a csapatukat. A másik dolog velük kapcsolatban, hogy igen fizikális, párharcokban erős csapat a Füred. Erre készülünk, fel fogjuk venni velük a harcot és természetesen a három pontért megyünk”

– beszélt a vasárnapi ellenfélről Erdei Gábor.

A csapat legutóbbi két mérkőzése, jóllehet nem úgy sikerült, ahogy azt mindenki remélte, ám Erdei Gábor szerint nem kell kongatni a vészharangokat, egy-egy hosszúra nyúlt sikersorozat után olykor törvényszerű, hogy becsúsznak kevésbé sikeres meccsek is.

„Nem érzem azt a csapaton, hogy mentálisan szétestünk volna a legutóbbi két sikertelen mérkőzés után, sokkal inkább úgy gondolom, hogy a hétmeccses győzelmi sorozat lebeg előttünk, erre az útra kell visszatérnünk. Nyilván fáradtabb a brigád fejben és fizikálisan is így az őszi idény vége felé, éppen ezért törvényszerű, hogy jöhetnek sikertelenebb meccsek, periódusok. Ilyen a foci, minden csapatnak lehetnek ilyen időszakai, de mindent megteszünk azért, hogy kimásszunk ebből és biztos vagyok abban, hogy sikerülni is fog”

Vasárnapi ellenfelünk hozzánk hasonlóan egy vesztes hazai mérkőzést követően várja az aktuális fordulót, így gyaníthatóan mindent meg fog tenni azért, hogy saját közönsége előtt kiköszörülje a csorbát. Éppen ezért komoly feladat hárul majd a védelmünkre, amely eddig a bajnokság során – a Bicskével holtversenyben – a legkevesebb gólt engedélyezte a riválisoknak. Ennek a védelemnek az oszlopos tagja Erdei is, aki szerint hamar megszokták az új rendszert a társakkal, ennek is köszönhető a stabilitásuk.

„Úgy érzem, hogy összeálltunk, jól működünk együtt. Az új stáb alatt más rendszerben játszunk, egy kis idő kellett ahhoz, hogy beleszokjak, hiszen ebben a szisztémában belül játszom, így annyira nem tudom kivenni a támadásokból a részem, nem tudok belépni annyiszor a játékba. Ez egy kicsit szokatlan volt az elején, de miután itt számítanak rám, így itt próbálom meg a lehető legjobb teljesítményt nyújtani”

Az eddig lejátszott 13 forduló alatt 12 gólt kapott csapatunk, ez a legkevesebb a bajnokságban, remélhetőleg ez a szám vasárnap sem változik. Jó előjel lehet, hogy a legutóbbi három Balatonfüred elleni mérkőzésen, amelyen Erdei is a pályán volt, egyszer sem kapott ki a Kerület!

További bejegyzések