Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „Remélem, újra nagyon motivált csapatot láthatnak a nézők”

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 16. fordulóját rendezik szombaton, azaz elkezdődik a bajnokság második fele. A tabellán a 4. helyen álló csapatunk a 13. Puskás Akadémia II.-t fogadja a BVSC-Zugló stadionban 13 órakor. A legelső fordulóban, július végén Papp Máté 12. percben szerzett góljával 1-0-s sikert arattunk Felcsúton. Azóta hosszú utat tett meg a csapat, túl egy hosszú veretlenségi sorozaton, most három kevésbé sikeres bajnokit követően találkozunk a felcsútiakkal. Ahogy az lenni szokott, Harmati Tamással latolgattuk az esélyeket.

Vezetőedzőnket először arról kérdeztük, mennyiben nehezíthetik meg a dolgokat az esetleges visszajátszó játékosok, hiszen az NB I-ben a válogatott szünet miatt nem rendeznek mérkőzést a hétvégén.

„Kiderül a mérkőzés után” – vágta rá a választ kérdésünkre félig viccesen szakvezetőnk. “A második csapatoknál valóban sokszor vannak visszajátszók, kérdés, milyen állapotban, és mennyire teszik oda magukat. Nekünk nem feltétlen baj, ha minél erősebb csapattal játszunk, mert eddig azt tapasztaltam, hogy ez az én játékosaimnak csak plusz motivációt ad.”

A Puskás az előző öt meccsén döntetlent játszott, legutóbb szeptember elején nyert, akkor épp a Veszprémet győzte le 3-1-re.

„Nagyon dinamikus, szervezett csapatról beszélünk, képesek uralni a játékot, jók az átmenetekben, ezt bizonyították ellenünk az első fordulóban is” – mondta vezetőedzőnk. „Az első félóra akkor a miénk volt, a második félidő az övék. Láttam a tüzet és a szenvedélyt a csapatomban, ennek köszönhetően voltunk képesek megtartani az 1-0-t. Bízom benne, hogy ezúttal is a legjobbat hozza ki belőlünk a meccs, szeretnénk elindítani egy újbóli jó sorozatot.”

A július végi találkozó után Harmati Tamás higgadtan értékelt, és úgy fogalmazott, hogy abban a győzelemben picit a szerencse is közrejátszott. Azóta viszont nagy utat tettünk meg egy hosszú veretlenségi szériával, majd a legutóbbi három mérkőzésen kicsivel gyengébb szerepléssel – ennek ellenére nem sokan várták volna, hogy ilyen szépen fogunk szerepelni ősszel.

„Valóban szép és jó volt a sorozat, ugyanakkor mindez utána – akarva-akaratlanul – kicsit el is vitt minket. Átbeszéltük a srácokkal a dolgokat, bízom benne, hogy átment az üzenet és rendeződtek a fejek. Remélem, újra nagyon motivált csapatot láthatnak a nézők. Idén utoljára játszunk a „majdnem” hazai pályánkon, a cél, hogy méltóképpen búcsúzzunk el, ezáltal pozitív élményekkel emlékezzenek ránk a szurkolók a téli szünetben.”

Az őszi szezonból még három mérkőzés van hátra, ráadásul tíz nap alatt: a Puskás elleni találkozó után Balatonfüredre utazunk, hogy az elmaradt meccset pótoljuk, majd a Sopron vendégei leszünk. Ez extra terhelést jelent a játékosok, és főleg a fiatalok számára – kérdés, hogyan tudja őket motiváltan, egészségesen tartani az edzői stáb?

„Próbálunk rájuk külön is odafigyelni” – mondta vezetőedzőnk. „Sokat beszélgetünk velük, emellett próbálunk olyan elemeket belerakni az edzésekbe, amivel élvezhetővé válik a munka. Minden csapatnak vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyei, mi sem vagyunk kivételek, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy visszataláljunk a helyes útra. Remélem, hétvégén ez meg fog történni. Szeretnénk szépen zárni az őszi szezont”

– zárta szavait Harmati Tamás.

A Puskás Akadémia II. elleni mérkőzésünk november 18-án, szombaton 13 órakor kezdődik a BVSC-Zugló stadionban. Várunk minden szurkolót, buzdítsuk együtt a csapatot! Hajrá, Kerület!

További bejegyzések