Hajrá Kerület, első a becsület!

Hazatérünk, de nem ám akárhogyan!

Március 10-én végre ismét hazai pályán, saját közönsége előtt lép pályára NB III-as csapatunk! A hazatérésnek terveink szerint alaposan megadjuk majd a módját, a pályaavató ünnepélyre való tekintettel a Komárom elleni találkozó ugyanis ingyenesen lesz látogatható!

Bár az NB III-as bajnokság már március 2-án kezdetét veszi, csapatunk és szurkolóink számára a március 10-i második fordulós bajnoki talán egy picivel nagyobb jelentőséggel bír majd. Az lesz ugyanis a tavaszi idény első hazai bajnokija, amelyet óriási várakozás előz meg, lévén csapatunk egy féléves albérletben töltött időszak után visszatér az otthonába, amely ráadásul új fényében tündököl majd. A hazatérésnek terveink szerint alaposan megadjuk majd a módját, a pályaavató ünnepélyre való tekintettel a Komárom elleni találkozó ingyenesen lesz látogatható!

Március 2-án a Gyirmót ellen kezdi a tavaszi szezont Harmati Tamás csapata. Barczi Dávidék igencsak magasra tették a lécet, hiszen kiváló őszt produkálva – benne egy 11 mérkőzéses veretlenségi szériával – a bajnoki tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást. Tette mindezt a csapat úgy, hogy hazai mérkőzéseit a teljes őszi idény során albérletben, a BVSC pályán volt kénytelen lejátszani. A kék-fehér szurkolótábor minden egyes bajnokin szép számban képviseltette magát alkalmi otthonunkban is, ám március 10-én immáron a jól megszokott óbudai ékszerdobozban szurkolhat újra kedvenceinek, amely a centerpálya felújítását követően makulátlan játéktérrel rendelkezik.

„Hatalmas köszönet jár a szurkolóknak a türelmükért, hogy kitartottak mellettünk, és folyamatosan ott voltak velünk a BVSC pályán. Mindvégig teljes mellszélességgel támogatták a csapatot!” – köszönte meg szurkolótáborunk kitartását ügyvezető igazgatónk, Domokos Bálint az Óbuda újságnak adott interjújában, amely a pályaavató apropójából készült.

A Kalap utcai, sok nagy csatát, legendás és máig emlékezetes mérkőzéseket látott pályájának a cseréje régóta időszerű volt. A mostani munkálatok során teljesen kicserélték a pálya altalaját, szikkasztóládákat alakítottak ki, ezzel pedig megoldották a vízelvezetést, amely kiemelten fontos része volt a projektnek.

„Ha nagy mennyiségű csapadék esik, akkor is biztonságosan lejátszhatjuk a mérkőzéseket – nem fenyeget a veszély, hogy a víz megállna a pályán” – tette hozzá ügyvezetőnk.

A pálya öntözőrendszere is sokkal korszerűbb lett, hiszen a korábbi 12 fejes rendszert egy 35 fejes váltotta fel. Az öntözőfejek vízsugarai így már összeérnek, ezentúl nem marad ki még egy zsebkendőnyi terület sem, mindenhol locsolni tudják a pályát. De nem csak a centerpálya újult meg, hanem a rekortán futópálya is, amelyen olyan javításokat végeztek el, amelyek épp a pálya felújítása miatt váltak szükségessé. A munkálatok során ugyanis rengeteg teherautó váltotta szinte folyamatosan egymást, ez pedig nyomot hagyott bizonyos területeken. Ezek és a korábbi sérülések is kijavításra kerültek, ennek köszönhetően pedig a 3. kerületi lakosok újból használatba vehették a futópályát.

Domokos Bálint elmondása szerint a mostani felújítás hosszútávra megoldja a centerpálya fenntartható működését a klub számára. A megújult centerpályát különböző szakértőkkel bevizsgáltatták, a szakemberek pedig mindenhol minőségi kivitelezést tapasztaltak. Az élőfüves centerpálya felújítása ráadásul nem csak a felnőttcsapat számára örömhír, hanem az utánpótlás számára is. Mégpedig azért, mert korábban a nagyobb igénybevétel szóba sem jöhetett az ősgyeppel borított pályán, viszont a felújítást követően az utánpótlás csapatok is tudnak majd mérkőzéseket játszani, de akár edzeni is rajta.

Március 10-e tehát egy újabb jeles dátumként vonulhat be méltán nagymúltú egyesületünk történetébe és ezt az alkalmat egy nagyszabású pályaavató ünnepséggel szeretnénk emlékezetessé tenni szurkolótáborunk számára. A rendezvény – amelyen Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László is részt vesz majd – és a Komárom elleni bajnoki összecsapás térítésmentesen látogatható, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják majd el helyüket a lelátón.

További bejegyzések