Hajrá Kerület, első a becsület!

„Tetszett a dinamikánk, tetszett a játékfelfogásunk, sok helyzetet tudtunk kidolgozni” – edzői értékelés az ESMTK elleni mérkőzés után

Csak a gól hiányzott az ESMTK elleni mérkőzésből! A felkészülési időszak ötödik edzőmeccsén lendületes, fantáziadús támadófocit játszott Harmati Tamás csapata. Vezetőedzőnk értékelte a látottakat.

Szombaton az ESMTK elleni edzőmérkőzéssel folytatódott a felkészülési időszak Harmati Tamás csapata számára. Tökéletes időjárási körülmények és szokás szerint népes szurkolótábor fogadta Barczi Dávidékat, minden adott volt tehát egy tökéletes erőfelmérőhöz, amelyet követően vezetőedzőnk elégedetten értékelte a látottakat.

„Én nagyon vártam ezt az edzőmérkőzést, mert az ESMTK elleni meccsek mindig mértékadóak, mindig jó erőfelmérőnek bizonyulnak az aktuális csapataim számára. Így volt ez egyébként a nyáron is, amikor egy nagyon kemény, őszinte tükröt állítottak nekünk. Abból szerencsére nagyon jól tudtunk építkezni, fejlődni, úgyhogy ezért vártam most ennyire, hogy meg tudjuk nézni, hogy hol tartunk valójában. Számítottam arra, hogy az első 60 percben jó mérkőzésre leszünk képesek, utána pedig megint az egyéni teljesítményekre voltam kíváncsi” – kezdte értékelését Harmati Tamás.

Csapatunk már a kezdeti percekben nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, az elejétől fogva nyomást tudott gyakorolni az ellenfélre. A támadójátékunkban ezúttal is folyamatosan volt fantázia, gyors és pontos passzokkal építették Barczi Dávidék a támadásokat. A védelem, amikor kellett, akkor magabiztosan tette a dolgát, jóllehet az ellenfél nem nagyon veszélyeztette a kapunkat, így Hajagos Tamásnak és az őt váltó fiatal Simon Szabolcsnak túl sok dolga ezúttal nem volt.  

„Ezúttal is volt változás az eddigiekhez képest, most is tudtunk próbálni valamit, és nem is nézett ki rosszul. Tetszett a dinamikánk, tetszett a játékfelfogásunk, tetszett, ahogy az ellenfél védelmi vonalát át tudtuk törni, ezekből ráadásul sok helyzetet tudtunk kidolgozni. Négy vagy öt komoly lehetőségünk volt a gólszerzésre az első félidőben és emellett a labdát is jól tudtuk tartani” – folytatta értékelését vezetőedzőnk.

A szombati edzőmérkőzésből valóban csak a gólok hiányoztak, ugyanakkor mindenképpen pozitívum, hogy a helyzeteink megvoltak, Zámbó Márton egymaga lőhetett volna több gólt is, ám az ellenfél kapusának az eszén ezúttal nem tudtunk túljárni. Persze mondhatnánk, hogy inkább az edzőmérkőzéseken maradjanak ki a lehetőségek sem, mint a pár hét múlva esedékes bajnoki rajtot követően. És ha már bajnoki rajt, természetesen a szurkolók és a csapat mellett vezetőedzőnk is nagyon várja már a bajnokság folytatását.  

„Természetesen csakúgy, mint a játékosok, én is várom már, hogy elkezdődjön az éles versenyidőszak, de szerencsére annyira lefoglal az, hogy még miben tudunk, hogyan tudunk fejlődni, hogy így is gyorsan telik az idő. De hamarosan már tényleg elérkezik a pillanat és kezdődik az idény második fele, addigra pedig nekünk teljesen készen kell állnunk. Pozitív vagyok! Épülünk, fejlődünk, erősödünk, de sosem elég! Ami ma jó volt, az holnap kevés, tehát újabb fejlődési lépcsőket kell megtennünk, hogy elérjünk oda, ahova szeretnénk”

A felkészülési időszakból még van hátra pár hét, a csapat még két edzőmeccset játszik, jóllehet a program némiképpen változott. Február 17-én ugyanis nem a Putnok, hanem a Dunaújváros lesz majd Harmati Tamás csapatának az ellenfele, ráadásul nem idehaza, hanem idegenben rendezik a találkozót.

„Sajnálatos módon nem a tervek szerint tudunk haladni, mert a Putnok lemondta a mérkőzést, így nem volt sok választásunk. A lehető legjobbat akartuk választani, szerintem sikerült is, biztos vagyok benne, hogy ez a mérkőzés is csak tovább építi a felkészülésünket” – beszélt a Dunaújváros elleni edzőmeccsel kapcsolatban vezetőedzőnk.

Legközelebb február 17-én lép pályára tehát együttesünk, majd az edzőmérkőzések sorát a Honvéd II. ellen zárja február 24-én.

További bejegyzések