Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „Ugyanolyan alázattal, szorgalommal kell menni, mint ahogy mentünk az ősszel”

A Dunaújváros elleni szombati edzőmérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással ültünk le be

A tavaszi szezonkezdés már itt van a nyakunkon, sokan már szinte vágják a centit, annyira várják, hogy éles meccsen láthassák kedvenceiket. A rajtig ugyanakkor még van pár hét hátra, ráadásul még két edzőmeccs is vár Harmati Tamás együttesére. Az első rögtön szombaton, a Dél-Nyugati csoport sereghajtója, a Dunaújváros ellen. Az edzőmérkőzés előtt vezetőedzőnkkel ültünk le beszélgetni, a beszélgetés során pedig szóba került a heti menetrend és az új játékosok is, de Harmati Tamás röviden értékelte a felkészülési szezon eddig eltelt időszakát is.

Hogy telt a hét a csapat számára, mi az, amire a legnagyobb hangsúlyt fektettétek a felkészülés mostani szakaszában?

„A mostani hetet arra fordítottuk, hogy az új játékosokkal kiegészülve új dolgokat próbáltunk, illetve gyakoroltuk a korábban is alkalmazottakat, ezeket pedig a hét végén élesben tudjuk kipróbálni és ezekből le tudjuk majd vonni a megfelelő következtetéseket. Az új játékosoknak jól sikerült a beilleszkedésük, hamar megtalálták egymást a régebbi kerettagokkal. Azt tapasztalom, hogy működik a kémia már most így az elején, de azért még van időnk, hogy még jobban össze tudjunk csiszolódni, hogy mindenki még jobban megismerje egymást, hogy tudják, hogy ki mikor és hogyan számíthat a pályán a másikra. Ebből a szempontból is ez egy nagyon fontos és izgalmas időszak.  Azt gondolom, hogy bővült a keretünk és szerintem minőségben is fejlődtünk” – beszélt az új játékosok beilleszkedéséről vezetőedzőnk, Harmati Tamás.

Szombaton a Dunaújvárossal játszik edzőmérkőzést a csapat, ám nem így volt betervezve. Az, hogy az ellenfél személye megváltozik, azért gondolom, hogy a stáb és a csapat dolgát is megnehezíti, hiszen korábban beszéltél nekünk arról, hogy az adott hétre nem véletlenül választjátok ki azt az adott ellenfelet, amellyel meg szeretnétek mérkőzni.

„A felkészülésünk már nem először változik meg edzőmérkőzések lemondása miatt. Előfordult már egy hasonló eset, akkor tudtunk reagálni. A mostani hétvégén sem a kijelölt edzőpartner ellen lépünk pályára. Ez nem örömteli, mert nem ezt terveztük. Szándékosan nem így terveztük, más jellegű ellenfeleket kerestünk azokra az edzőmeccsekre, mert az adott héten olyan típusú, vagy éppen erősségű rivális ellen szerettünk volna pályára lépni. De a változásra nekünk nagyon gyorsan kellett reagálni és ebből szerintem kihoztuk a maximumot. Hálásak vagyunk egyáltalán azért, hogy összejöhetett ez az edzőmérkőzés és az lesz a feladatunk, hogy megpróbáljuk a saját célunkra fordítani és a legtöbbet kihozni belőle, hogy a leghasznosabban töltsük el azt a 90 percet”

Jó pár hete zajlik a felkészülés, bizony kőkemény munkát végez a csapat. Vannak napok, amikor két edzést vezényeltek a játékosoknak, voltak szerda-szombat ritmusban lekötött edzőmérkőzések is, hogy vannak a fiúk, kezdenék már az idényt?

„Érződik egy-két játékoson, hogy most a holtponton, vagy annak a környékén mozog, de olyan jó hozzáállással állnak bele a munkába, hogy így is a legnagyobb teljesítmény leadására törekszenek. Nyilván már nagyon várják az első tavaszi fordulót, de mindenkit annyira lekötnek véleményem szerintem a mindennapoknak a céljai, illetve az edzőmérkőzések, hogy én nem veszem észre azt, hogy túlontúl a szezonkezdésre koncentrálnának”

Mit vársz, mit vártok a szombati találkozótól? Egy edzőmérkőzésen mennyire fontos az eredmény, mi a legfontosabb szempont a Dunaújváros elleni találkozóval kapcsolatban?

„Az eredmény mindig nagyon fontos! A másik fontos tényező, hogy újra füvön lesz a mérkőzés, ez pedig a folyamatos műfüves edzések után új kihívást jelent majd a játékosoknak, úgyhogy nem csak az ellenféllel kell megküzdeni, de az új borításra is vissza kell szokni. Azt gondolom, hogy jó irányba tartunk, de nagyon fontos lesz, hogy bizonyos dolgokat meg tudjunk tartani. Tehát attól, hogy minőségében esetleg sikerült fejlődni, a hozzáállásunkból mindez nem vehet el! Tehát ugyanolyan alázattal, szorgalommal kell menni, mint ahogy mentünk az ősszel, ez kulcskérdés lesz. Ha túlságosan elbillen a mérleg, akkor nagyon rossz úton vagyunk. De nagyon bízom a játékosokban, hogy éretten fogják kezelni ezeket a helyzeteket és mindenki folyamatosan éles lesz és készen áll arra, hogy az adott játékperceket a leghatékonyabban használják fel” – zárta a beszélgetést Harmati Tamás.

További bejegyzések